Jestli Vás omrzel klasický chleba ve vajíčku, vyzkoušejte použít cukety dle tohoto receptu!

Čas pojídání zeleniny a ovoce na mnoho způsobů se blíží. Léto je za dveřmi a my se už nyní nemůžeme dočkat, jak si budeme grilovat zeleninu venku na bylinkách, či opékat ovoce v marinádě. Je načase, abychom se společně naladili na teplé letní dny a inspirovali se těmi nejlepšími zeleninovými jídly. No a co jiného může být vhodnější, než šťavnaté cukety?

Co budete potřebovat

  • 2-3 cukety
  • 1-2 vejce
  • 100 ml bílého jogurtu (může být i smetanový)
  • 3 stroužky česneku
  • sůl a pepř dle chuti
  • mouku pro hustší těsto

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Jak na to?

Cukety si očistěte, oloupejte a nakrájejte na plátky o tloušťce přibližně 1 cm. Zeleninu osolte a opepřete a protlačte tři stroužky česneku. Vše v misce důkladně promíchejte.

Připravte si těsto. Vymíchejte vejce s trochou soli a přidejte jogurt. Potom vsypte takové množství mouky, aby těsto bylo přibližně takové tekuté jako palačinkové. Může být maličko hustší, ne však mnoho. Cukety nejprve obalte v mouce a pak je namočte do těstíčka. Osmažte je na oleji po obou stranách do zlatova.

Čtěte také: 7 varovných signálů, že byste Vašeho mazlíčka měli ihned odvézt k veterináři!

Takto připravená cuketa fantasticky chutná jen se studenou smetanou nebo smetanově česnekovým dipem a čerstvými rajčaty. Rychlé a chutné občerstvení si zamilujete a budete ho připravovat pravidelně. Přejeme dobrou chuť!