David Hampl
25 února, 2020

Karbanátky patří mezi oblíbené jídlo mnoha lidí. Lze k nim navíc použít téměř jakoukoliv přílohu, protože nikde není striktně dáno, jaké ingredience na ně musíte použít. Každý kuchař/ka má jistě svůj oblíbený recept, který si chrání jako oko v hlavě. My se s vám dnes podělíme o recept, který je veřejně dostupný všem, což je dobře. Karbanátky dle tohoto receptu jsou totiž naprosto dokonalé. Recept je k tomu jednoduchý a příprava velmi rychlá. Na nic tedy nečekejte a jdeme na to.

Příjemná změna

Jak už jsme psali v úvodu, karbanátky patří mezi oblíbená a tradiční jídla české kuchyně. Jde o chutné, rychlé a jednoduché jídlo, které miluje mnoho lidí. Pokud ovšem vyzkoušíte tento báječný recept, zamilujete se do nich a bude to pro vás velmi příjemná změna. A čím jsou tyto karbanátky tak výjimečné? Vyrábí se ze dvou druhů masa, což může některé tradiční kuchaře poněkud vyděsit. Není se ovšem čeho lekat, protože jsou naprosto boží.

Potřebné ingredience

Pojďme se nyní podívat, co budete k přípravě těchto karbanátků potřebovat. Pro přípravu karbanátků ze dvou druhů masa si připravte tyto ingredience: 500 g vepřového masa, 500 g hovězího masa, 450 g toastového chleba bez kůrky, 200 g strouhanky, vodu, sůl a pepř a samozřejmě olej na smažení. Jedinou změnou jsou tedy asi jen ty dva druhy masa. Uvidíte ovšem, že to bude změna velmi příjemná, až ochutnáte.

Namlít, vytvarovat, osmažit

Na začátku si musíte nachystat maso. Buď si kupte maso namleté nebo si ho namelte sami doma, to záleží samozřejmě na vás. Do namletého masa přidejte chléb, který před tím pokapejte vodou. Následně ho také pomelte a smíchejte s namletým masem. Měla by vám vzniknout namletá hmota. Pokud nebude příliš vláčná, přidejte do ní trochu vody, aby se lepila na ruce.

Namočte si ruce a dejte se do výroby karbanátků. Jednoduše je tvarujte v dlani a odložte je na místo, na které se nebudou lepit. Následně je důkladně obalte ve strouhance, což zajistí jejich křehkost a báječnou chuť. Nakonec je postupně vkládejte na rozehřátou pánev s olejem. Smažte karbanátek z každé strany do zlatova. Dejte si pozor, aby každý karbanátek byl upečený i ve svém středu. Nakonec přidejte přílohu a pusťte se do jídla.

Sdílejte článek