Brambory patří do kuchyně jako sůl a to bez debaty. I když je většinou připravujeme jako přílohu, je možné je připravit i jako hlavní chod, který Vás jisto jistě zasytí. My Vám proto přinášíme tento úžasný recept na pečené brambory s koprem a petrželkou, které potěší i ty nejmlsnější jazýčky.
Reklama
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 800 g brambor
- 1-2 ml slunečnicového oleje
- 220 g kyselého krému
- 2 stroužky česneku
- 1 ČL soli
- 2-3 ČL kopřu nebo petrželové natě
- koření dle chuti
Jak na to?
- Nejprve si očištěte a oškrábejte brambory, které poté překrojte na půlku.
- Do každé půlky urobte hlubší zářezy, tak jako níže na obrázku. Dejte si však pozor, ať je nepřeřežete celé.
- Poté si na pánvi rozehřejte slunečnicový olej a na středním plameni osmahněte plochou stranou brambory dozlatova. Vyčkejte cca 5 minut a poté ztlumte plamen a pánev přikryjte. Takto byste je měli „dusit“ zhruba půl hodiny.
- Teď přichází na řadu výroba chutného dipu ze zakysané smetany, do které přidejte nadrobno nasekaný kopr, sůl, koření a dle chuti můžete přidat i chilli papričku. Dále byste měli přidat prolisovaný česnek a vše důkladně promíchat.
- [hana-code-insert name=’Dole‘ /]Hotové brambory vyndejte opatrně plochou naběračkou, aby se nerozpadly, a zalijte je připraveným smetanovým dipem.
Dobrou chuť přejeme!
Reklama