Jsou brambory Vaše nejčastější příloha? Pak si je zkuste trochu ozvláštnit a inspirujte se tímto receptem na lahodné pečené brambory!

Brambory patří do kuchyně jako sůl a to bez debaty. I když je většinou připravujeme jako přílohu, je možné je připravit i jako hlavní chod, který Vás jisto jistě zasytí. My Vám proto přinášíme tento úžasný recept na pečené brambory s koprem a petrželkou, které potěší i ty nejmlsnější jazýčky.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 800 g brambor
  • 1-2 ml slunečnicového oleje
  • 220 g kyselého krému
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ČL soli
  • 2-3 ČL kopřu nebo petrželové natě
  • koření dle chuti

Jak na to?

  1. Nejprve si očištěte a oškrábejte brambory, které poté překrojte na půlku.
  2. Do každé půlky urobte hlubší zářezy, tak jako níže na obrázku. Dejte si však pozor, ať je nepřeřežete celé.
  3. Poté si na pánvi rozehřejte slunečnicový olej a na středním plameni osmahněte plochou stranou brambory dozlatova. Vyčkejte cca 5  minut a poté ztlumte plamen a pánev přikryjte. Takto byste je měli „dusit“ zhruba půl hodiny.
  4. Teď přichází na řadu výroba chutného dipu ze zakysané smetany, do které přidejte nadrobno nasekaný kopr, sůl, koření a dle chuti můžete přidat i chilli papričku. Dále byste měli přidat prolisovaný česnek a vše důkladně promíchat.
  5. [hana-code-insert name=’Dole‘ /]Hotové brambory vyndejte opatrně plochou naběračkou, aby se nerozpadly, a zalijte je připraveným smetanovým dipem.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: 5 marinád, které udělaly mé maso mnohem chutnější a šťavnatější! Zkuste je i vy.