Kamarádka mi ukázala trik, díky kterému je krájení melounu hračka. Nevím si ho vynachválit a prozradím ho i Vám!

Meloun je jedno z nejoblíbenějších druhů ovoce vůbec. Má mnoho vitamínů a to zejména skupiny B, ale obsahuje i mnoho jiných prvků jako je hořčík, draslík, vápník, fosfor, železo a sodík. Pokud však držíte dietu, meloun není ideální, protože obsahuje dost cukru.

Meloun má přesto jen 25 kalorií na 100 gramů. Obsahuje více fruktózy než glukózy, a proto je vhodný i pro lidi, kteří trpí onemocněním cukrovka. Meloun je vhodný při artritidě, ateroskleróze, zánětu žaludku, infekční hepatitidě, onemocnění jater a žlučníku, při anémii, onemocněních srdce a například i obezitě či krvácení z nosu.

Pokud se i Vám někdy stane, že se při krájení melounu umažete od šťávy? Pak musíte znát tento skvělý trik, se kterým meloun nakrájíte za chvilku a vůbec se neušpiníte. Tedy pokud ho nedáte spapat své malé ratolesti, kde se tomu zřejmě nevyhnete ?

Čtěte také: 10 kuchyňský tipů, které se hodí pro každého, kdo nerad tráví spoustu času vařením!

Jak rozkrojit meloun?

  • Nejdříve ho rozřízněte na polovinu.
  • Následně ho obraťte dužinou dolů.
  • Rozřízněte no na proužky
  • A pak ještě udělejte příčné řezy.

Dobrou chuť!