Karamelový kinder koláč! Jemný jako obláček a na jazyku se přímo rozplývá. Připravte si ho už dnes a potěšte své chuťové buňky!

Tento famózní zákusek nejen skvěle vypadá, navíc je i garancí nezapomenutelné kombinace chutí. Spojení nadýchaného ořechového těsta, jemné pudinkové nádivky, lehounké šlehačky s křupavým karamelem je opravdový kulinářský zážitek, kterým vyhovíte i těm nejnáročnějším jazýčkům. Připravte tento zákusek návštěvě a zaručeně sklidíte úspěch. Pokud jste se nechali zlákat, připravte si ho podle následujícího receptu.

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 5 vajec
  • 5 polévkových lžic hladké mouky
  • 5 polévkových lžic cukru
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • špetku soli
  • 75 g hrubě mletých vlašských ořechů
  • 75 g hrubě mletých lískových ořechů

Na vanilkový krém:

Čtěte také: Jak přirozenou cestou snížit stres, úzkost a depresi? Poradíme Vám!

  • 1/2 l mléka
  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 125 g másla

Na čokoládový krém:

  • 1/2 l mléka
  • 2 balíčky čokoládového (kakaového) pudinku
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 125 g másla

Zbytek:

  • 200 g sušenek
  • 2 dl mléka
  • 1 polévkovou lžíci rumu
  • 100 g nutelly
  • 400 ml smetany na šlehání
  • 50 g cukru

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Jak na to?

Jako první si připravíme směs na těsto. Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky umístíme do mísy a mixérem je utřeme s cukrem. Přidáme špetku soli a zamícháme. Mouku si smícháme s práškem do pečiva a za stálého míchání ji postupně přisypáváme k žloutkům. Na závěr si vyšleháme bílky na pěnu, kterou pak opatrně vmícháme do směsi.

Připravíme si plech na pečení. V rámci tohoto receptu byl použit pekáč s rozměry 30x20x6 cm. Plech důkladně vymažeme máslem a posypeme moukou. Následně do něj vylijeme připravené těsto. Na vrch nasypeme vlašské a lískové ořechy a dáme péct do trouby. Troubu nastavíme na 180 stupňů a těsto pečeme přibližně 20 minut. Jakmile se těsto upeče, ještě dokud je teplé na něj natřeme vrstvu nutelly (nebo jiného čokoládového/oříškového krému).

Nyní si připravíme pudink. V troše mléka si rozmícháme pudinkový prášek a zbytek mléka dáme do hrnce na sporák. Přidáme krystalový i vanilkový cukr a mícháme, dokud se nerozpustí. Následně přidáme pudinkový prášek smíchaný s mlékem a vaříme, dokud pudink není dostatečně hustý. Když pudink vychladne, vmícháme do něj měkké máslo a vytvoříme tak krémovější konzistenci. Postup je stejný při čokoládovém i vanilkovém pudinku.

Na těsto potřené nutellou nyní naneseme vrstvu vanilkového pudingu, kterou úhledně zarovnáme. Následně si do misky nalijeme 2 dcl mléka, které smícháme s lžící rumu. Do mléka pak máčíme sušenky, které skládáme na vrstvu vanilkového pudingu, dokud ho celý nezakryjeme. Potom na vrstvu sušenek rozetřeme vrstvu čokoládového pudinku.

Smetanu ke šlehání spolu s jednou lžící cukru vyšleháme mixérem na šlehačku. Tu naneseme na vrstvu čokoládového pudinku. Zákusek je už téměř hotový. Jako poslední si připravíme karamelovou polevu. Cukr na mírném plameni za stálého míchání rozpustíme, dokud nezačne karamelizovat.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Když je tekutý a má zlatavou světlou barvu odstavíme ho z plamene a necháme mírně vychladnout. Na pořádně vymazaný pečící papír pak lžící nebo vařečkou kapeme karamel do požadovaných nebo neurčitých tvarů. Po vychladnutí karamel odloupneme a zdobíme s ním nakrájený zákusek.

Dobrou chuť!