Kávový krém z mascarpone budete mít hotový za 5 minut. Zaujme jak jednoduchostí, tak skvělou chutí

Klasickým pečeným buchtám už dává mnoho domácností sbohem. Když se rozhodnou si něco připravit a takzvaně si osladit život, tak se jedná především o různé moderní formy dezertů. Mezi jeden takový se řadí tiramisu. Ten pochází z Itálie, odkud se rozšířil doslova do celého světa. Unikátní je také celková jednoduchost. Jde o nepečený dezert, na jehož přípravu jsou třeba dvě klíčové věci, cukrářské piškoty a dále také krém. Když je krém dokonalý, je výsledek famózní. Proto vám přinášíme recept na krém na mascarpone, se kterým neuděláte chybu. Kromě chuti zaujme i fakt, že je hotový velmi rychle. Stačí jenom 5 minut a máte hotovo.

Co budete potřebovat?

Bez ingrediencí to nepůjde a tak je na místě připravit si ty nezbytné, které jsou k přípravě tohoto kávového krému na tiramisu potřeba. Jak už napovídá sám název, jistě tušíte, co má být jednou z těch hlavních ingrediencí, které budou k přípravě potřeba. My se podíváme na veškerý souhrn včetně toho, kolik jich bude nutných

  • 1 balení mascarpone (250 gramů)
  • 1 balení smetany ke šlehání (250 mililitrů)
  • 100 gramů moučkového cukru
  • 4 lžičky rozpustné kávy
  • 2 lžíce vody

Jak na to? Postup je jednoduchý

Lákadlem daného krému je rozhodně to, že jeho příprava není nijak složitá. Základem je káva rozpuštěná ve vodě. Pokud bude voda teplejší, půjde vám to jednodušeji. Potom stačí k této silné kávě, kterou rozhodně neochutnávejte přilévat také smetanu a vše dobře rozmíchat. Potom přidejte další ingredienci, kterou je cukr. Zde je třeba dostatečně míchat a nechat cukr rozpustit. Tedy dosáhnout stavu, kdy vytvoříte krémovou kávovou sladkou smetanu.

Čtěte také: Paterčata z Milovic čekají na další věci od štědrých Čechů! Tentokrát rodiče sepisují seznam všech věcí, které jim i dětem chybí. A je toho opravdu mnoho, co by chtěli dostat. Podívejte se, co vše je na seznamu uvedeno

Teprve v tu chvíli přichází na řadu mascarpone. Ten do smetany lehce vmíchejte. V tuto chvíli byste měli cítit, že krém začíná lehce houstnout, ale stále to ještě není ono. Proto vezměte do ruky klasický ruční mixér a postupně vyšlehávejte do doby, než bude mít vše konzistenci dokonalého hustého krému.

Dejte vychladit

Jelikož se vlivem přípravy mohl krém přece jenom více zahřát, je na místě mu opět dát správnou teplotu. A to tak, že ho vložíte do lednice, kde ho necháte tuhnout. Ideální je dát lednici na co nejméně. Tím dříve bude požadované teploty dosaženo. Následně už stačí krém klasicky použít k přípravě Tiramisu. Tedy vynikajícího nepečeného dezertu.

Dá se nahradit klasická káva?

To je velmi častá otázka. Je spojena s tím, že někomu káva nechutná, je spojena s tím, že někdo nechce do svého těla dostávat kofein, stejně jako je spojena s tím, že dezert může být podáván i dětem. Pokud je problémem jenom kofein a vy chcete zachovat autentičnost receptu, je vhodné vytvořit krém mascarpone z kávy bez kofeinu. Pokud je problém i chuť kávy, tak místo ní použijte kvalitní holandské kakao. Postup přípravy se nijak nemění a vše je stejné, jako s kávou.