Kávový krém z vody vyšleháte za 2 minuty. Když ho i ona poprvé vyzkoušela, nemohla uvěřit tomu, že to funguje

Vypadá to jako zázrak, ale opravdu to funguje. Jednoduchost tohoto receptu na kávový krém nás naprosto nadchla. Umíte si představit ušlehat šlehačku z vody? Jakkoliv zvláště to vypadá, opravdu to jde a výsledek je nad očekávání báječný a chutný. Až budete příště zdobit své dezerty, zkuste namísto šlehačky použít tuto kávovou pochoutku. Je snadná a rychlá.

3 ingredience k úspěchu

  • 140 ml studené vody z ledničky
  • 35 g instantní kávy (může být i bez kofeinu)
  • 150 g krystalového cukru

Do hlubší misky nasypeme kávu a cukr a přidáme vodu. Elektrickým šlehačem začneme šlehat na nejnižší rychlost a postupně přidáváme. Můžeme sledovat, jak po chvíli začne směs houstnout a světlat. Důležité je, aby použitá voda byla opravdu studená, jinak to nebude fungovat. Mixujeme tak dlouho, dokud směs nenabude na objemu a krásně zhoustne do pevného krému.

A máme hotovo. Hmotu můžeme naplnit do stříkačky na šlehačku nebo do zdobicího či obyčejného igelitového sáčku a ozdobíme jím ovocné či zmrzlinové poháry, dorty nebo vršek kávy. Na závěr ještě můžeme posypat trochou kávy, případně drcenými karamelovými sušenkami nebo přelít topingem.

Čtěte také: Uvařil 1 kg brambor a vložil je do plechovky: Naplnil ho mletým masem a pokračoval. Budete si olizovat všech 10 prstů!

Kávový krém jako náplň do dezertů

Krásnou tuhou a jemnou smetanu můžeme s pomocí tohoto receptu připravit také s přídavkem mléčného tuku. Na tuto variantu receptu budeme potřebovat:

  • 2 polévkové lžíce mléka
  • 2 lžíce instantní kávy
  • 260 g másla
  • 400 g moučkového cukru

Krém připravíme tak, že instantní kávu důkladně rozmícháme ve dvou lžících vlažného mléka a smícháme s moučkovým cukrem. Když se cukr ve směsi rozpustí, pomalu a postupně ji elektrickým šlehačem vmícháme do změklého másla a zpracujeme na hladkou hmotu. Toto je drobná obměna výše uvedeného receptu, kterou lze použít jako náplň do různých domácích rolád, sladkých řezů nebo nejrůznějšího dalšího cukroví, které vás napadne. Je také ideální na zdobení dortů, neboť díky obsaženému máslu je krém krásně tuhý a dlouho drží tvar.