Každý den lžičku soli rozpustila ve vodě a tu následně kloktala. Po několika týdnech se její tělo změnilo k nepoznání

Sůl je nejznámější dochucovadlo a mnoho jídel si bez ní neumíme ani představit. Zároveň se říká, že by se to se solí nemělo přehánět. Tedy pokud mluvíme o množství, které je přidáváno do jídla. Jinak se může jednat o dobrého pomocníka, hlavně pro lidské zdraví. Co dělat a jak často to dělat? Podívejte se, jak se dá sůl efektivně využít v rámci vašeho zdraví.

Pomůže s celou řadou zdravotních problémů

Jedná se o něco zcela obyčejného, co stojí jenom pár korun. Nejenom, že sůl dokáže skvěle dochutit vaše jídlo. Ona dokáže také výrazně prospět vašemu zdraví. Zajímá vás, jak konkrétně? Hodí se například při nachlazení, jelikož vám dokáže ulevit od bolestí v krku, stejně jako od bolestí ve vašem nose.

Dále dokáže sůl pomoci i při rýmě. Jak tím, že omezí kýchání na minimum, tak i tím že výrazně uvolní váš nos. Tomu napomůže i tím, že zajistí lepší prokrvování nosní sliznice. Eliminovat však dokáže také problémy s polykáním. Všechno toto jsou časté příznaky nachlazení a je až s podivem, že si s nimi dokáže poradit jedna, a přitom tak obyčejná věc.

Čtěte také: Padají vám vlasy a potřebujete to zastavit? Nechoďte ani do lékárny, ani do drogerie. Pomohou vám listy jedné celkem známé rostliny. Které?

Jak sůl využívat? Možností je celá řada

Zapomeňte na drahé léky z lékárny a raději sáhněte do vaší spíže, ze které vyndáte právě klasickou sůl. A jak ji využít? Začneme klasikou, kterou je kloktání. Stačí vzít 2 dcl vody, ve které rozmícháte půl lžičky soli. Následně můžete nejenom kloktat, ale můžete slanou vodu také nechat v působit v ústech. Potom vyplivněte. Daný postup opakujte minimálně třikrát denně.

Druhá možnost použití soli je sice drastická, ale funguje. Vytvořte si stejný roztok, jenom ho nekloktejte, ale nasávejte ho nosní dírkou. Sice to bude trochu pálit, ale pro uvolnění rýmy neexistuje žádný lepší postup.

Třetí možností je inhalace. Vytvořte si solný roztok a danou vodu následně přiveďte k varu. Sundejte ze sporáku, nahněte se obličejem nad hrnec, dejte si přes hlavu utěrku a opatrně inhalujte solné páry. I to je postup, který vám výrazně prospěje.