David Hampl
19 května, 2020

Každý den se kolem nás hromadí velké množství toxinů a negativních faktorů, které naše tělo vstřebává. Je vám jasné, že pro tělo samozřejmě není zdravé, a proto je potřeba ho čas od času pořádně pročistit. Taková očista je úžasná věc, neboť se vám uleví a tělo si oddechne. Mnohem lepší je pročišťovat a detoxikovat organismus pravidelně. Pro tělo je to mnohem lepší než jednou za čas udělat velkou radiální očistu. Na pravidelnou detoxikaci existuje celá řada prostředků, nicméně v poslední době jsou stále více populární alternativní metody. Jednou z nich je i tento kopřivový sirup, jehož stačí konzumovat jen 2 lžičky denně.

Užitečný nepřítel

Kopřivu vám jistě není třeba představovat. V naší přírodě je velmi hojná a každý se s ní někdy už setkal. Žahavá rostlinka, která nám umí uštědřit lehké popáleniny, umí hodně znepříjemnit cestu lesem, ale zároveň je velmi úžasným pomocníkem při zdravotních komplikacích. Možná to nevíte, ale právě kopřiva je považována je nejúčinnější detoxikační rostlinku v naší přírodě. Lze z ní udělat mnoho věcí, nicméně dnes si z ní uděláme skvělý detoxikační med. Hodí se jako přísada do čajů nebo jen tak sucho.

Zdroj zdraví a síly

Kopřiva zbavuje tělo kyselosti, rozpouští a pomáhá vylučovat toxické látky, podporuje trávení a funkci metabolismu, má močopudné účinky. Pomáhá při alergiích, revmatismus, umí hojit a léčit záněty. Příznivě působí proti lupům nebo vypadáváním vlasům. Takže takový kopřivový med bude hotový zázrak. Sníží krevní cukr, cholesterol, vysoký krevní tlak a zabraňuje pocitu únavy. Má celou řadu užitečných vitaminů a minerálů, které naše unavené tělo potřebuje k plnohodnotnému fungování.

Sběr a příprava

V lese, daleko od silnice, si nasbírejte do košíku kopřivu májovou. Doporučujeme použít rukavice. Rostlinky opláchněte a umelte v mlýnku na maso. Hmotu vyždímejte přes čistou gázu, a její šťávu smíchejte s tekutým medem v poměru 40 % medu a 60 % kopřivy. Uchovávejte v zavíčkovaných sklenicích a pravidelně užívejte 2 lžičky každý den.

Sdílejte článek