David Hampl
4 prosince, 2018

Mnoho dortů je na přípravu velmi složitých, jelikož je nutné řešit jak těsto, tak je nutné řešit také správnost přípravy s ohledem na dobu pečení. Proto se jim mnoho lidé vyhýbá. Jestliže do této skupiny také patříte, máme pro vás zajímavý tip, kterým je nepečený máslový dort ze sušenek. Ten ukazuje, že si lze připravit i dort, který bude nejenom chutný, ale bude hlavně jednoduchý na přípravu.

Připravte si tyto ingredience

Jelikož mluvíme o tom, že budeme chystat nepečený máslový dort ze sušenek, je celkem jasné, že se nemusíte být klasické mouky, stejně jako není nutné ani to, že by snad bylo třeba těsto standardně zpracovávat. Jak se budete moci přesvědčit, ingredience jsou jiné, ale dohromady ukážou, jak skvěle může tento dezert chutnat. Stačí mít jenom:

  • 700 mililitrů mléka
  • 250 mililitrů smetany ke šlehání
  • 100 gramů čokolády
  • 50 máslových sušenek
  • 2 balíčky vanilkového pudinku
  • 2 šálky cukru
  • 3 lžíce arašídového másla
  • 3 lžíce klasického másla
  • 3 banány

Nejprve začínáme pudinkovým krémem

Výhodou současné doby je to, že pudink už není nutné dělat klasicky, jelikož to lze jednoduše tak, že použijete variantu z prášku. Tu uvařte podle návodu, v kombinaci s mlékem a cukrem. Dodržujte postup a jakmile má pudink danou konzistenci, můžete ho dát z ohně a můžete pokračovat v dalším kroku. Ten spočívá v tom, že vyšleháte šlehačku. Obojí potom smícháte, přidáte také másla a  výsledný krém správné chuti a také konzistence je na světě.

Začněte plnit formu

Nyní už přicházejí na řadu sušenky. Vezměte si formu nebo hlubší plech a na jeho spodek poskládejte máslové sušenky. Na ně následně patří krém, který byl připraven v následném kroku. Další vrstva je banánová. Proto je třeba toto ovoce oloupat a nakrájet buď na kolečka, nebo na širší plátky podélně. Potom je opět čas na vrstvu ze sušenek, na kterou ser opět dá krém a na něho banány. Nyní to budou opět sušenky, kterými vše zakončíte.

Zalijte čokoládou

Nyní si rozpusťte čokoládu. To můžete udělat buď na malý výkon v mikrovlnné troubě, nebo použít klasickou cestu, která je spojena s tím, že využijete hrnec ve vodní lázni. Jakmile je čokoláda rozpuštěna, již je možné ji nalít na nepečený máslový dort ze sušenek. Potom už zbývá dát dort na pár hodin do lednice, díky čemuž docílíte toho, že bude dokonale zatuhlý. Potom vyndejte, nakrájejte a také ochutnejte. Uvidíte, že bude velmi dobře chutnat každému.

Sdílejte článek