Když mlsat, tak zajímavě. Tento pudinkový dort s čokoládou ohromí svou chutí

Pudink je sám o sobě nejenom velmi zajímavou a také populární pochoutkou. Nelze zapomínat také na to, že se jedná o surovinu, kterou lze dále používat. Hlavně v souvislosti s přípravou různých dezertů. Pokud se na několik možností podíváme blíže, tak sem rozhodně patří pudinkový dort s čokoládou. Kdo miluje právě pudink a navíc si z něho chce připravit něco zajímavého, ten má možnost. Podívejte se s námi, jak na to.

Co bude na pudinkový dort s čokoládou potřeba?

Už z názvu je patrné, po čem bude pudink chutnat a jaké budou klíčové ingredience. Aby se povedl skutečně tak, jak očekáváme, je nutné podívat se i na několik dalších surovin, které jsou pro přípravu nezbytné. O jaké konkrétně se jedná a co tedy bude nutné mít k dispozici?

  • 4 vejce
  • 2 šálky cukru
  • 4 šálky mléka
  • 3 šálky hladké mouky
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • ¾ šálku oleje
  • 2 balení vanilkového pudinku
  • 2 balení prášku do pečiva
  • 1 čokoláda

I tady začínáme těstem

To však není stejně jako u jiných dezertů obyčejné. Pokud chcete, aby měl váš pudinkový dort s čokoládou velmi dobré těsto, je třeba nejprve vyšlehat vajíčka s cukrem. Teprve potom může přijít na řadu právě mouka, prášek do pečiva a samozřejmě také olej, stejně jako nesmí chybět ani část mléka. Charakteristikou těsta je to, že by mělo být hladké a spíše tekuté. Přesně takové je ideální a přesně takové je vhodné následně nalít na menší, a tedy spíše vyšší plech.

Čtěte také: Pěstujete orchideje? Tyhle praktické fígle od zkušeného zahrádkáře určitě oceníte!

Těsto upečte

Aby se těsto při pečení nelepilo, je vhodné plech nejenom takzvaně vytřít máslem, ale je na místě myslet i na to, aby byl vysypaný moukou. Toto oceníte ve chvíli, kdy budete pudinkový dort s čokoládou krájet a servírovat. Ideální je umístit těsto do trouby zhruba do doby, dokud nebude zlatavé barvy. Optimální teplota je klasických 180 stupňů Celsia. Po upečení vezměte druhý konec vařečky a udělejte do těsta rovnoběžné dírky.

Připravte si pudink

Když je těsto upečení a chladne, je nejvyšší čas na přípravu samotného pudinku. Ani tady se nebojte čehokoliv složitého. Myslete na to, že pudink stačí udělat jednoduše podle návodu na samotném sáčku. A to pro vás znamená, že stačí jenom mléko, prášek a trocha cukru. Jakmile má pudink správnou konzistenci, sundáte hrnec z plamene a začnete ho nalévat na samotné těsto.

Finální fáze je spojena s čokoládovou polevou

Zmínili jsme, že budeme připravovat pudinkový dort s čokoládou. A to znamená, že nám chybí ještě poleva. Čokoládu je vhodné klasicky rozpustit, a to pomocí osvědčené vodní lázně. Když je hotová, je na místě do ní pomalu vlévat ohřátou smetanu, které zajistí krémovost. Potom už stačí z čokolády vytvořit onu poslední vrstvu, teda samotnou polevu. Následně dort umístěte do lednice, nechte ho zatuhnout a potom podávejte.