Když poprvé připravila tento pizza závin, každý se do něho zamiloval. Od teď se na něj těší všechny návštěvy. Upečte si ho také. Je snadný

Zapomeňte na klasiku v podobě jednohubek nebo chlebíčků. Až budete chtít někoho pohostit něčím co je skutečně skvělé, tak jim připravte tuto lahůdku, kterou je jedinečný a populární pizza závin. Je snadný a skvěle chutná. Podívejte se s námi, jak na něj.

Základem je správné těsto

Aby se výsledek podařil, je třeba mít k dispozici ty pravé ingredience. Podívejte se společně s námi na to, co budete potřebovat na těsto. Jedná se víceméně o klasické suroviny, a to:

  • 500 g hladké mouky
  • 30 g droždí
  • 1 vejce
  • 1 lžičku cukru
  • 300 mléka
  • 80 ml oleje

Dále si připravte věci na náplň

Jelikož se jedná o pizza závin, tak budete potřebovat ingredience které jsou podobné, jako když chystáte klasickou pizzu. Samozřejmě s tím rozdílem, že zde můžete také lehce experimentovat. Mezi základní věci patří:

Čtěte také: 12 důvodů, proč je fajn být SINGLE! Podívejte se na ně a možná uvidíte svobodu jiným způsobem!

  • 150 g uzeného sýra
  • 200 g klasického sýra
  • 300 g šunky na plátky
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibuli
  • 1 kukuřici
  • 1 balení pizza koření

Začínáme těstem

Když máte vše připraveno, můžete se pustit do přípravy. Jako první je na řadě kvásek. Stačí rozmíchat droždí v polovině vlažného mléka, přidat cukr a nádobu nechat na teplém místě, dokud nevzejde. Potom se přidají všechny ostatní suroviny a zpracuje se těsto. I to se nechá kynout na teplém místě, nejlépe jednu hodinu. Potom je připraveno k použití.

Vyrobte závin

Dané množství těsta dá na dva záviny. Takže ho rozpulte, vezměte váleček a vytvořte dvě placky. Na ně dejte všechny ingredience, které jsou v předpisu. Potřete smetanou, poklaďte šunku, nasypte sýra vše ostatní. Potom opatrně zabalte, potřete rozšlehaným vejcem a jste připraveni k pečení.

Pečte po dobu 30 minut

Následně už stačí závin vložit do trouby rozehřáté na 180 stupňů Celsia. Při této teplotě ho pečete po dobu zhruba 30 minut. Následně vyndejte, nechte vystydnout a můžete nakrájet stejně jako klasický štrúdl.