Když se naučíte tento jednoduchý recept na tortilly, už nikdy po nich nesáhnete v obchodě!

Pečete doma? Koláče, rohlíky, domácí chléb, … Není nad vůni pečení v domácnosti. A máte rádi tortilly? My ano. Velmi. Však kdo by i neměl …

V obchodě zrovna nejlevnější nejsou a při pohledu na složení a následně na datum spotřeby (končící někdy o 376 let) Vás možná mnohdy i přejde chuť si je koupit. Možná je už několik z Vás zkoušelo, možná neúspěšně. Nalezli jsme ale opravdu skvělý a jednoduchý recept, který se určitě vyplatí vyzkoušet.

Ingredience pro 12 tortill

  • 340 g hladké mouky + nějaká ta mouka při práci s těstem
  • 5 lžiček masti nebo ztuženého rostlinného tuku (nebo nejlépe směs obou)
  • přibližně 1,5-2 dl teplé vody

Jak na to?

Nejdříve smíchejte mouku a tuk, přidejte špetku soli, zalijte částí vody. Míchat můžete i vidličkou, případně to celé postupně naházet do mixéru, ale nejlepší asi bude klasicky „ručně“. Těsto by mělo mít středně tuhou konzistenci, ne úplně pevnou, ale ne ani měkkou jako chlebové těsto.

Čtěte také: Trpíte často nachlazením? Pak se Vám bude hodit tento přírodní lék! Je skvělý v kombinaci s čajem!

Následně rozdělte těsto na 12 částí, které „srolujete“ do klubíčka. Poklademe na talíř, přikryjte nějakou plastovou fólií a nechte odpočívat alespoň půlhodinu. Snadněji se bude válet.

Rozválejte na požadovanou velikost, nejlepší je se orientovat podle velikosti pánve. Nezapomeňte těsto během postupu válení občas pomoučnit aby se nelepilo. Tortily by neměly být ani příliš tenké ani příliš hrubé. A pokud se Vám je podaří rovnoměrně vyválet do souměrného kruhu, máte naše uznání. V pořádku jsou i takovéto zmetky, chutnat budou i tak stejně.

Nakonec stačí už jen hodit na suchou pánev a opéct z každé strany po přibližně 30-45 sekund. Třeba dávat bacha, aby se nepřipálily. Drobné hnědé „skvrny“ jsou samozřejmě v pořádku.

Už jen naplnit čím jen chcete, vhodně srolovat a … Dobrou chuť!