Když se naučíte tento recept, už nikdy si jinak brambory neupečete!

Brambory jsou skvělá a nejvšestrannější příloha. Dají se použít k zelenině, k masu, do těsta. Můžete si je vychutnat ve formě hranolků, bramborové kaše, placek, … Nic se ale nevyrovná tomu, když máte na talíři čerstvé pečené brambory. Připravili jsme si pro Vás způsob, který když odzkoušíte, už nikdy je nebudete krájet na kolečka. Na takovou přípravu budete potřebovat střední až velké brambory.

Začněte tím, že odkrojíte horní část bramboru.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Vezměte si malý nožík a postupně vykrajujeme do bramboru kruhy.

Čtěte také: Zbavte své tělo toxinů a dopřejte mu jarní očistnou kúru! Za 72 hodin dokážete eliminovat až 5 litrů různých škodlivin!

Nožíkem zařezávejte strany bramboru dokola, ale na dně nechte malý nerozřezaný kruh. Ten si můžete změřit například pomocí palce.

Takto nějak by měl vypadat Váš brambor po řezání. Pokud jsou Vaše zářezy málo hluboké, upravte je ještě před dalším krokem.

Brambory polijeme olivovým olejem a osolíme.

Pečeme na 220°C přibližně 40 minut. Vedle pečení sem tam brambory potřeme olivovým olejem.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Takto by měl vypadat Váš hotový upečený brambor.

Aby to bylo dokonalejší, brambor posypeme sýrem a dáme ještě zapéct na 5 minut do trouby.

A sýrový pečený brambor je na světě.

Také můžete na vrch přidat slaninu.

Jakékoliv alternativy jsou vítány. Ať už přidáte bylinky, různé sýry, omáčky, nebo zakysanou smetanu.