Kinder Pingui nemusíte jenom kupovat. Díky našemu receptu si ho lze vyrobit doma

Je celá řada pochoutek, které dnes celkem běžně najdete v obchodech. A mezi jednu takovou pochoutku se řadí o Kinder Pingui. Pokud tento produkt nechcete klasicky kupovat, tak nemusíte. S to z důvodu, že si ho můžete vyrobit i doma. Není to nijak komplikované. Právě naopak. Stačí se podívat na náš recept na domácí Kinder Pingui a podle něho následně postupovat.

Co budete potřebovat?

Pokud si chcete připravit domácí Kinder Pingui, je nutné mít k dispozici jednotlivé ingredience, bez kterých se neobejdete. Kladem je to, že je seženete celkem běžně a tak se nemusíte obávat jakýchkoliv komplikací. Sice je třeba říci, že jejich výčet je celkem velký, ale na druhou stranu si buďte jisti tím, že chuť je opravdu velmi dobrá. Připravte si:

  • 1 hrnek mouky
  • ½ hrnu cukru krupice
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 100 mililitrů mléka
  • 15 gramů želatiny
  • 50 gramů mléčné čokolády
  • 2 lžíce oleje
  • 125 gramů hořké čokolády
  • ½ másla
  • ½ hrnku mléka)
  • 150 gramů Nutelly
  • 1 lžička kakaa
  • 700 mililitrů smetany
  • 4 lžíce cukru
  • 50 gramů horké čokolády
  • 1 lžička másla
  • 100 mililitrů smetany ke šlehání
  • 1 lžíce másla

Nejprve lehká hmota

Samotný postup je spojený nejprve se tím, že je třeba vytvořit jemnou a lehkou hmotu. A to tak, že se vezmou vajíčka a spolu s cukrem se začnou míchat, a to až do pěny. Jakmile je dosaženo této konzistence, tak se může přidávat olej, stejně tak i mléko, ale i vanilka a Nutella. Tím je vytvořen jeden ze základů, pokud se realizuje domácí Kinder Pingui.

Čtěte také: Neuvěříte, co se stane s Vašim obličejem, vyzkoušíte-li následující cvičení. Ochablá kůže i svaly budou minulostí. Vaše kůže bude dokonale napnutý a krásná. To vše bez jakýchkoliv kosmetických procedur

Přidávání dalších surovin

Následně se do dané hmoty přidávají další ingredience, bez kterých se recept neobejde. Jedná se především o mouku, stejně jako se jedná  kakao, ale i prášek do pečiva. Vše je důležité velmi důkladně promíchat, aby se ingredience dokonale spojily. Potom je třeba veškerou hmotu rozdělit na 2 části.

Pečení v troubě

Polovinu připravené směsi je následně třeba nalít na plech, který bude vytřený máslem a posypaný moukou. Tato část se následně vloží do trouby, která bude vyhřátá na 180 stupňů. Zde se bude vše péci po dobu zhruba 15 minut, dokud těsto nezíská tu pravou barvu.

Příprava krému

I krém neboli náplň je součást, kterou je nutné si připravit. Co je k tomu potřeba? Jsou to další věci z ingrediencí. Konkrétně je to želatina, která se vloží do mléka a nechá se chvíli bobtnat. Potom se přidá další mléko a vše se rozpustí a zamíchá.

Přidat je nutné také smetanu, dále ale i cukr, což pomůže vytvořit dokonalou směs, která bude hladká, ale zároveň i pevná a připravená k tomu, aby mola být použita jako ideální náplň.

Příprava glazury

Na domácí Kinder Pingui je již hotovo téměř vše. Poslední fází je příprava takzvané glazury neboli složky, které je určená k tomu, aby mohla být tyčinka obalena v čokoládě. Základem je v daném případě vodní lázeň, do které se vloží hrnec a následně dojde k tomu, že se zde všechny ingredience rozpustí a také se adekvátně vyšlehají.

Aplikace na těsto

Nyní přichází chvíle, kdy se začne dávat receptu finální podoba. Na první a upečenou polovinu těsta se nanese polovina krému a následně se na danou vrstvu nanese první polovina glazury. Následuje druhá polovina krému a poté je základ hotov. Potom je třeba vytvořit ještě horní vrstvu těsta.

Vychlazení a podávání

Finální fáze je spojena ještě s horní glazurou, tedy s horní vrstvou čokolády. Potom je třeba vložit vše do lednice a následně nechat vše postupně chladnout. A to nejméně po dobu 2 hodin. Poté je na místě Kinder Pingui vyndat a nakrájet. Podává se samotný, jelikož jedině tak bude chutnat stejně, jako samotná tyčinka, kterou dnes většina lidí zná z obchodů, kde je možné si ji koupit.