Kombinace šlehačkového těsta a smetanového krému vás dostane do kolen. Vyzkoušejte tento famózní koláč

Hledáte zajímavý recept na buchtu, která vás dostane svou chutí a zároveň její příprava není spojena s tím, že budete muset trčet dlouhé hodiny v kuchyni? Potom pro vás máme zajímavý tip. Je to šlehačkový koláč se smetanovým krémem. Není to jenom dokonalá chuť, která je famózní. Zaujme vás také to, že buchta je dokonale vláčná a doslova se rozplývá na jazyku. Třetím unikátem je to, že daná příprava rozhodně není nijak složitá a celkově netrvá delší dobu, než je jenom 15 minut. Jestliže máte v plánu připravit si tuto dobrotu, podívejte se, jak na to.

Co budete potřebovat na těsto?

To vás nadchne svou chutí, jednoduchostí, ale také tím, že počet ingrediencí na něho není nijak rozsáhlý. Stačí jich jenom pár, což vám také výrazně usnadní samotnou přípravu těsta. Co si na něho nachystat? Jsou to tyto věci:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru
  • 50 g másla
  • 2 vejce
  • 1 lžíce jedné sody
  • 1 lžíce medu

Co budete potřebovat na krém?

Není to jenom těsto, které je základem pro tento lahodný dezert. Unikátní ho dělá právě použitý smetanový krém. Aby se povedl a byl dokonalý jak po stránce chuťové, tak i po stránce konzistence, je třeba si na něho nachystat tento výčet surovin:

Čtěte také: Moje chodba byla stará, ošklivá a strašákem celého domu. Když jsme se celá rodina pustili do práce, vytvořili jsme něco opravdu úžasného!

  • 1 l mléka
  • 200 g másla
  • 150 g cukru
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 2 balení vanilkového pudinku
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 3 žloutky
  • 2 lžíce hladké mouky

Těsto nachystáte snadno

Prvním krokem je příprava těsta. Jelikož nejde o těsto kynuté, tak se nemusíte obávat jakýchkoliv složitostí. V podstatě je příprava těsta jenom o tom, že jsou postupně smíchány všechny suroviny a ty jsou následně dokonale promíchány v takové těsto, které bude jednolité a které bude také dokonale hladké. To je výsledek, kterého budete chtít dosáhnout. A je jedno, zda použijete lidskou sílu a umícháte těsto ručně, nebo když budete chtít těsto nechat zhotovit silný kuchyňský robot.

Peče se jenom chvíli

Kladem těsta je také to, že se peče velmi krátkou dobu. Jakmile ho máte hotové, tak si stačí vzít dva plechy, do kterých dáte nejprve pečicí papír, který zamezí připalování. Důležité je mít k dispozici 2 plechy, jelikož se budou péct hned 2 vrstvy těsta. Jedna by měla být širší, jelikož půjde o spodní základ. Horní vrstva by měla být naopak tenčí, jelikož se bude jednat o vrstvu pouze krycí, která zajistí dobré držení krému. Těsto nalijte do obou plechů a následně je vložte do předehřáté trouby. Teplota by měla být klasická a měly by mít teplotu 180 stupňů Celsia. Doba pečení je i vzhledem k výšce těsta opravu krátká a činí zhruba 5 – 10 minut. Důležité je, aby bylo těsto upečené i ve svém středu a aby zároveň nebylo příliš tmavé.

Během pečení si připravte krém

Když se těsto peče, máte čas na přípravu krému, který se následně používá mezi oběma vrstvami těsta. Základem je klasické uvaření pudinku, a to podle návodu na obalu. Když začne houstnout, tak se do něho přidají žloutky, které pomohou udržet jeho konzistenci. Když je správná, tak se do krému ještě přidá máslo.

Dále je třeba připravit si krém šlehačkový, kde je postup velmi snadný. Zde stačí ona poslední ingredience v podobě smetany ke šlehání, vezměte si kuchyňského robota a vyšlehejte z ní opravdu tuhou pevnou šlehačku, který bude držet i v samotné buchtě. Tím máte náplň hotovou.

Můžete kompletovat

Vezměte si plech s širší vrstvou těsta, kterou v něm nechte a naneste na ni všechen uvařený puding. Ten rozetřete do stran a zajistěte, aby byl hladký a také rovnoměrně vysoký. Na něho následně opatrně rozetřete šlehačku – tedy ušlehanou smetanu. I tady nezapomínejte na kraje a správnou vrstvu. Jakmile máte hotovo, už na buchtu položíte horní vrstvu těsta. Zde buďte opatrní, aby se vám nerozlomilo. Potom už stačí jenom dokonale posypat moučkovým a cukrem a dokonalá lahůdka je na světě.