David Hampl
15 října, 2019

Klasické kuřecí řízky zná každý. Ale je pravdou, že mnoho lidí jich už může být značně přejedeno, jelikož se v některých domácnostech dělají stále častěji. Je tomu i v té vaší? Pokud ano, tak je nejvyšší čas na zajímavou změnu. Zkuste recept na kuřecí řízky v zakysané smetaně a uvidíte, že něco tak dobrého jste velmi dlouho nejedli.

Toto jsou nezbytné ingredience

Aby se vám výsledek povedl, neobejdete se bez těch pravých ingrediencí. Velkou výhodou je to, že nemusíte čekat absolutně nic nedostupného a vše máte buď doma, nebo to koupíte v nejbližším obchodě. Základem tohoto receptu je toto:

  • 1 kg kuřecích prsou
  • 2 dcl zakysané smetany
  • 6 stroužků česneku
  • 2 vejce
  • 3 lžíce mouky
  • 6 lžic strouhanky
  • Sůl a pepř

Základem je marinování

V čem jsou kuřecí řízky v zakysané smetaně natolik unikátní? V tom, že jsou marinované. A právě to jim dává jedinečnou chuť. Základem je tedy příprava masa, které se jako klasicky nakrájí na plátky a potom se posolí, opepří a následně se namaže zakysanou smetanou. Uloží se do mísy a nechá se minimálně několik hodin v lednici odpočívat. Až potom následuje postup, který je už mnoha lidem známý.

Obalení je klasické

Jakmile jsou kuřecí řízky dostatečně dlouho marinovány, již se můžete pustit do druhého kroku, kterým je jejich obalování. To už je klasické a používá se standardní trojobal. To znamená, že nejprve se obalí v mouce, potom se obalí ve vajíčku a následně se obalí ve strouhance. Takto obalte všechny jednotlivé plátky masa, kterým na sobě zůstanou i zbytky smetany. A to je dobře.

Na pánvi nebo v troubě

Je na vás, jaký postup zvolíte. Někdo smaží řízky na pánvi, jiný je zase připravuje v troubě. V daném ohledu je zcela na vás samotných, jaký postup zvolíte a jak to máte rádi. Jedním si však můžete být jisti. Až řízky v zakysané smetaně zkusíte, tak už jiné chtít stoprocentně nebudete.

Sdílejte článek