David Hampl
26 dubna, 2019

Salko je velmi populární produkt, ze kterého se dá vyrobit mnoho věcí. Jedná se vlastně o kondenzované mléko, které je součástí celé řady likérů, dezertů, ale i dalších dobrot pokrmů. Pokud hledáte možné využití pro poslední plechovku, máme pro vás tip na 6 unikátních dezertů, kde hraje právě Salko hlavní roli. Podívejte se, jak na ně.

Poháry ze Salka

Co na ně budete potřebovat? Základem je vanilkový pudink bez vaření, mléko, samozřejmé Salko, dále také smetana ke šlehání, banány a piškoty. Postup přípravy je snadný, jelikož nejprve vyšleháte jemný pudink za využití mléka a Salka. Potom připravíte ze smetany klasickou domácí šlehačku. Pohár připravíte tak, že do sklenice nasypete piškoty, zalijete pudinkem, dáte vrstvu banánů a ozdobíte šlehačkou. Vše necháte vychladit v lednici a již můžete servírovat. Přejeme vám dobrou chuť.

Rohlíčky ze Salka

Skvělá volba, jak dát něco sladkého třeba na sváteční stůl. Na rohlíčky budete potřebovat hladkou mouku, ořechy, moučkový cukr, máslo, kakao, žloutky a citronovou kůru. Z toho všeho vytvoříte potřebné těsto, ze kterého vytvarujete rohlíčky, které následně dáte upéct do trouby. Mezi tím si připravíte krém, kde bude potřeba právě Salko, máslo a také čokoláda. Právě tento krém následně dáte mezi oba rohlíčky, nebo přímo na ně. Chuď bude delikátní.

Trubičky ze Salka

Recept velmi podobný tomu předchozímu. I tady budete na krém potřebovat Salko, čokoládu a také máslo. Krém vyšleháte a budete jím plnit trubičky, které si připravíte poměrně jednoduše. Stačí na ně mouka, máslo, žloutky, moučkový cukr, mléko a také med. Vše smícháte v těsto a poté ho nanášíte na trubičkové formy, které necháte upéct. Když vystydnou, tak je jenom naplníte a již můžete podávat. Také skvělá záležitost.

Baileys ze Salka

Znáte tento světově populární likér? Pokud ano, můžete si ho připravit i doma. Co k tomu budete potřebovat? Základem je opět Salko, ke kterému přidáte také Whisky, mléko a mandlový pudink. Tím vytvoříte jak požadovanou konzistenci, tak i chuť. Postup přípravy je takový, že budete Salko vařit 2 hodiny v plechovce a potom vše smícháte, prohřejete, dobře promícháte a nalijete do lahví. Nechte vystydnout a ochutnejte. Je to dokonalé.

Vaječný likér ze Salka

Nejenom na Vánoce nebo na Velikonoce, ale na jakýkoliv jiný den. Opět bude potřeba Salko, které budete vařit v zavřené plechovce. Potom ho přidáte k rozšlehaným vaječným žloutkům, přidáte plnotučné mléko a dále také kvalitní rum. Když je hotovo, necháte domácí vaječný likér chladit a poté můžete podávat. Zkuste ho a uvidíte, jak vynikající bude. Nevěříte? My vám to potvrdíme.

Medové řezy ze Salka

Tento dezert je označován také jako Medovník. Znáte ho? Pokud ano, tady jsou tipy jak si ho můžete snadno připravit i v pohodlí domova. Není to nic komplikovaného. Na těsto bude potřeba mouka, cukr, jedlá soda, máslo, med a vejce. Dále je nutné připravit si krém, který se vyrobí z mléka, pudinku, másla a samozřejmě také Salka. A postup přípravy? Nejprve připravíte a upečete těsto. Mezi něj nanesete krém, který natřete i na horní část dezertu. vše posypete vlašskými ořechy, necháte vychladit a servírujete. Tento domácí medovník je lepší než kupovaná verze.

Sdílejte článek