Krakovský sýrový salát se hodí jako příloha k obědu nebo lehká večeře. Stačí jen pár surovin a máte doma poklad!

Když jsem poprvé vyzkoušela recept na krakovský sýrový salát, nečekala jsem takovou kombinaci chutí. Byla jsem mile překvapena, co dokáže vykouzlit pár surovin, které mi na jazyku roztančily všechny chuťové pohárky. Ráda se s vámi o tento recept podělím a jsem si jistá, že si ho stejně jako já okamžitě zamilujete!

Krakovský sýrový salát připravíte během chviličky, dojem ve vás zanechá na hodně dlouhou dobu. Jeho příprava není složitá, stejně tak ani potřebné ingredience.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 1 konzervu kukuřice
  • 1 pórek
  • 100 g uzeného sýra
  • 2 kuřecí prsíčka (lze nahradit šunkou)
  • 1 polévkovou lžíci majolky
  • 1 polévkovou lžíci hořčice
  • 3 polévkové lžíce zakysané smetany (lze nahradit jogurtem)
  • 150 g tvrdého sýra
  • sůl a pepř na dochucení

Jak postupovat při přípravě?

  1. Kuřecí prsíčka nakrájejte na malé kostičky (to samé v případě, kdy se je rozhodnete nahradit šunkou) a zprudka osmahněte na malém množství rozpáleného oleje. Můžete jej dochutit dle libosti.
  2. Pórek nakrájejte na půlměsíčky a zalijte jej vroucí vodou.
  3. Oba dva typy sýrů nastrouhejte nahrubo.
  4. Všechny suroviny včetně kukuřice smíchejte.
  5. V misce smíchejte majolku s hořčicí, smetanou, špetkou soli a pepře na dochucení.
  6. Vmíchejte do salátu, dobře promíchejte.
  7. Před podáváním nechte pár hodin vychladit.

Krakovský sýrový salát můžete podávat jako přílohu k obědu, nebo vám skvěle poslouží jako lehká forma večeře.

Čtěte také: Vzal celé kilo soli a začal ji bezmyšlenkovitě sypat po celém bytě. Manželka ho nejdříve seřvala, poté ji ale ukázal důvod proč to udělal a výsledek