David Hampl
27 listopadu, 2018

Máte problém s tím, že mnohdy zkoušíte různí recepty na buchty, ale výsledkem je vždy to, že těsto je až příliš suché a zcela logicky vám potom ani příliš nechutná? Pokud ano, je tu nejvyšší čas na zajímavou změnu, kterou přináší právě tato krémová pudinková buchta, která zaujme tím, jak je dokonale vláčná. Vyzkoušejte náš recept a buďte si jisti tím, že ji budete milovat.

Co je na buchtu potřeba?

Jdeme na seznam ingrediencí, kde je rozhodně velmi zajímavé hlavně to, že není potřeba nijak velké množství mouky. Už to jasně naznačuje, že tato krémová pudinková buchta patří do skupiny těch, které nejsou suché, ale budou se dokonale rozplývat na jazyku.

  • 5 vajec
  • 5 lžic mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 2 sáčky vanilkového pudinku
  • 2 sáčky čokoládového pudinku
  • 250 gramů cukru
  • 250 gramů másla
  • 250 gramů smetany
  • 1 litr mléka
  • 100 gramů hořké čokolády
  • 1 prášek do pečiva

Těsto je jednoduché

Prvním krokem je stejně jako u celé řady jiných receptů to, že bude nezbytné připravit si těsto. Na něho bude potřeba velký většina ingrediencí, a to hlavně v podobě vajec, trochu cukru, dále také mouky a prášku do pečiva. Následně by mělo dojít k tomu, že bude těsto náležitě propracováno. Aby mělo ideální konzistenci, je možné do něho přidat také trochu oleje, stejně jako trochu vody. Obojí je kombinací, který se podepíše na jemnosti a vláčnosti.

Jakmile je těsto hotové, je možné ho dát upéct. A to nejlépe do dortové formy čtvercového nebo obdélníkového tvaru. Je vhodné, pokud bude forma vyšší. Vše vložte do trouby, která bude vyhřátá na 180 stupňů. V troubě se následně dané těsto peče zhruba po dobu 20 minut. Následně se vyndá, nechá se ochladit a potom je třeba rozříznout ho podélně na 2 poloviny.

Snadná je také příprava krému

Na co v tomto receptu dále nezapomínat, to je i fakt, že jeho součástí je právě také pudinkový krém, který dodává všemu onu vláčnost a velmi dobrou chuť. Základem je příprava daného krému, která není až tak složitá. Přesný návod najdete na obalu každého pudinku, kde je uvedeno i to, že potřebujete mléko a také cukr. Jakmile má pudink požadovanou konzistenci, můžete se pustit do toho, že v něm budete pomalu rozpouštět máslo. Vše důkladně promíchejte a máte také hotovou.

Připravte si i polevu

Jak na ni? Jistě víte, co vám zbylo za ingredience a ty bude nutné také použít. Jedná se o rozpuštění čokolády, do které následně vmícháte také smetanu. Jakmile se vše v hrnci propojí, máte hotovou i poslední složky a můžete se pustit do finální tvorby.

Sestavte si výsledek

Jak na to? Jako první pochopitelně přichází na řadu spodní vrstva korpusu, na kterou se nanese polovina krému. Tedy buď pudink vanilkový, nebo čokoládový. To se přiklopí druhou vrstvou korpusu, na kterou se následně nanese druhý krém. Zde už přichází na řadu jenom vrstva horního krému. Vše se nechá v lednici důkladně vychladit a vláčná pudinková buchta se může podávat.

Sdílejte článek