Krémové nebe v ústech: jakmile se do něj zakousnete, nebudete moci odolat

Znáte něco, po čem se vám sbíhají sliny, jen na to pomyslíte? Pokud ano, tak vám nemusíme vykládat, jak těžké je odolat pokušení. Pokud nic takového neznáte, resp. nemáte žádnou oblíbenou dobrotu, po které by se vám sbíhaly sliny, nabízíme vám řešení. Tento moučník je tak skvělý, že jen na něj pomyslíte, budete po něm toužit všechny chuťové pohárky, které máte.

Rizikový dort

Tento dort je nejen velkolepý, ale také vynikající. Jakmile se do něj zakousnete, už nikdy mu nebudete moci odolat. Okamžitě se stane vašim oblíbeným moučníkem, který budete rádi podávati svým přátelům. Dejte si ale pozor, aby vám ho přátelé nebo rodina nesnědli, riziko je totiž obrovské. Raději si ho připravte více do zásoby. Nikdy nevíte, kolik hladových krků po něm bude lačnit. Nyní se podíváme, z čeho a jak si tento dort vyrobíte.

Potřebné ingredience

Pro přípravu budou potřeba následující ingredience: 1,2 l mléka (1,5 % tuku), 150 gramů cukru, 40 gramů mouky, 110 gramů vanilkového pudinku a 2 žloutky. Budou potřeba také další přísady: 250 gramů mouky, 50 gramů práškového cukru, 50 gramů medu, 250 gramů másla2 polévkové lžíce rumové esence, 1/2 čajové lžičky jedlé sody a 1 vejce.

Čtěte také: Vzala vatovou tyčinku a na zuby nanesla tuto směs, která eliminuje zánět dásní a vybělí zuby do přirozené bílé barvy

Postup na dvě části

Přidejte cukr do mléka a dejte to v hrnci ohřát na sporák. Jakmile se mléko začne vařit, přidejte pudink, mouku a 200 ml mléka. Míchejte, dokud směs zcela nezhoustne. Poté přidejte žloutky a počkejte, až se uvaří. Po několika minutách vyjměte hrnec ze sporáku a nechte jej vychladnout.

V misce smíchejte mouku, cukr, med, 50 gramů studeného másla, jedlou sodu a žloutek. Míchejte, dokud se nedosáhnete jednotné konzistence. Rozdělte hmotu na dvě části a vložte je na plech vyložený pečícím papírem. Nakrojte si části na 12 dílků, aby bylo po dokončení snadnější řezání. Pečte obě části na 180 stupňů po dobu 5-6 minut.

Vezměte si 500 gramů zakysané smetany a 16 gramů stabilizátoru. Smíchejte máslo se zakysanou smetanou a stabilizátorem. Namažte jednu část prvním krémem, potom druhým krémem a položte na ni druhou část. Posypte práškovým cukrem a podávejte.