Krok za krokem recept na úžasné domácí kondenzované mléko, chutná 100krát lépe než to kupované! Připravit ho zvládne každý

Máte rádi mléko? V poslední době jeho cena neustále stoupá, klesá a zase stoupá. Pokud nechcete být neustále závislí na těchto výkyvech, naučte se vyrábět skvělé kondenzované mléko přímo doma. Nabízíme vám recept, který je tak jednoduchý, že ho zvládne opravdu každý. Navíc s použitím jen několik surovin ušetříte peníze, které byste normálně dali za mléko v obchodě. Zajímá vás tento recept? Zůstaňte s námi až dokonce, abyste se dozvěděli více.

Lepší jak z obchodu

Pokud si chcete doma připravit vlastní kondenzované mléko bez konzervačních látek nebo chemikálií, jste na správném místě. Dnes vám nabízíme tento domácí recept, díky kterému si už nikdy nebudete muset kupovat kondenzované mléko v obchodě. Skvělé na tom je, že se jedná o velmi jednoduchý postup. Budete-li postupovat podle níže uvedených kroků, užijete si jeho chuť mnohem více než u toho kupovaného.

Bez konzervantů a chemikálií

Dnes tu tedy máme recept na výrobu domácího kondenzovaného mléka. Jde o jedinečný způsob, jak obejít konzervační látky komerčních produktů a poškodit si tak zdraví. Je to velmi jednoduché a můžete to udělat s druhem mléka, kterému dáváte přednost, nicméně bez chemických nebo umělých složek. Chcete-li doma vyrobit dobré množství kondenzovaného mléka, připravte tyto ingredience a materiály: 1 litr mléka, 1 polévkovou lžíci másla, šálek cukru, dřevěnou lžíci a hrnec se silným dnem (ideálně keramický).

Čtěte také: Pánové, zajímejte se, v jakém znamení je narozena vaše partnerka

Smíchat, uvařit a vychladnout

Nalijte mléko do hrnce a zahřejte ho na střední teplotu. Přidejte cukr a promíchejte a poté zahřejte opět na střední teplotu, dokud mléko nezačne vařit. Nechte ho vařit asi dvě hodiny, dokud si nevšimnete, že se tekutina sníží polovinu svého objemu. Je však vhodné promíchat každých deset nebo patnáct minut, aby bylo zajištěno rovnoměrné vaření. Měli byste také čas od času zkontrolovat, zda potřebujete zvýšit nebo snížit teplotu.

Když je mléko sníženo na polovinu, přidejte lžičku másla a míchejte, dokud neucítíte, že je rozpuštěno. Poté hrnec vyjměte z tepla a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Již si můžete všimnout husté a lesklé textury tohoto lahodného domácího kondenzovaného mléka. Napište datum platnosti mléka, abyste mohli tento domácí produkt uchovávat v lednici.