Křupavoučký česnekový chleba – rychlovka za pár minut, kterou musíte ochutnat!

Nejen jako chutná rychlovka k večeři, ale i jako šikovné pohoštění pro nečekané hosty – nádherně křupavoučký česnekový chleba prostě musíte vyzkoušet, protože něco tak lahodného jste zaručeně ještě neochutnali!

Když jsem recept na česnekový chleba viděla poprvé, kroutila jsem nad ním hlavou. Představila jsem si totiž obyčejný chleba s česnekem, což zrovna nebyla ideální vidina chutné večeře. Přeci jen mi to ale nedalo a recept jsem vyzkoušela. A víte co? Česnekový chleba je teď u nás skoro na denním pořádku!

Česnekový chleba připravíte během mrknutí oka

Česnekový chleba si zkrátka musíte zamilovat, ať už pro jeho úžasnou křupavou chuť, nebo velice jednoduchou a zároveň i hodně rychlou přípravu. My si ho doma často děláme k večeři, vsadila jsem na něj i v případě, kdy se mi za dveřmi ozvali nečekaní hosté a já pro ně rychle vymýšlela pohoštění, zatímco se v konvici vařila voda na kafe. Zahoďte předsudky a vyzkoušejte ho taky. Jsem přesvědčena o tom, že litovat rozhodně nebudete!

Čtěte také: I ryby mohou být škodlivé. Tato oblíbená ryba je jednou z nich!

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 1 bochník chleba
  • 100 g másla
  • 150 g sýra
  • 3 paličky česneku
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje (lze nahradit slunečnicovým)
  • petrželku
  • sůl

Jak postupovat při přípravě?

Příprava tohoto receptu vůbec není náročná a já si troufnu tvrdit, že jej zvládne úplně každý – dokonce i naprostý začátečník, který se v kuchyni teprve rozkoukává a postupně přichází na to, kde jsou nože a kde misky nebo hrnce. Při přípravě této dobroty proto postupujte následovně:

  1. Jako první si vezměte na paškál tři paličky česneku, které zbavte hlaviček tak, aby byly vidět špičky.
  2. Takto připravený česnek položte na plech vyložený folií, pokapejte jej olivovým olejem (nebo slunečnicovým) a pečte v troubě cca 40-45 minut na 185 °C.
  3. Po upečení česnek nakrájejte na malé kousky a smíchejte se sýrem, máslem a petrželkou. Pro dochucení lze přidat i špetku soli. Všechno pečlivě smíchejte.
  4. Jakmile bude směs hotová, je na řadě nakrájet chleba na plátky a jednotlivé kousky touto směsí potřít.
  5. Plátky chleba poté pečte v troubě na 240 °C cca 5 minut – doporučuji pohlídat, protože každému z nás trouba peče trochu jinak.

A to je celé kouzlo. Netrvá to dlouho a výsledná chuť je famózní!