Kuchyňské triky mojí babičky, které byste si měli osvojit. Ulehčíte si s nimi práci i starosti!

Moje babička je úžasné stvoření, které se i v pokročilém věku dokáže v kuchyni pohybovat doslova jako ryba ve vodě, umí vykouzlit ty největší kulinářské dobroty a navíc zná ty správné kuchyňské triky, které jí práci v kuchyni výrazně usnadňují. 

Ráda se s vámi o její kuchyňské triky podělím a věřím, že si je okamžitě osvojíte a budete je používat denně. Proč si neulehčit práci, když to jde tak snadno, hm?

Babiččiny kuchyňské triky, které se vám budou hodit

Každý z nás má (nebo měl) babičku, ke které si chodil pro radu, ať už se týkala čehokoli. Já jsem od své babičky pochytila pár fíglů, které se mi v kuchyni hodí dnes a denně. Myslím, že by byla velká škoda, pokud bych se s vámi o tyhle kuchyňské triky nepodělila. Mám totiž vyzkoušeno, že fungují!

Čtěte také: Jamajka řezy: Jeden z nejoblíbenějších zákusků, který vypadá úžasně a okouzlíte ním každou návštěvu

Trik číslo jedna: aby mléko nepřeteklo

Už se vám někdy stalo, že jste ohřívali mléko a ono vám tzv. uteklo? V tom případě příště pamatujte, že před tím, než postavíte hrnec s mlékem na plotnu, musíte pomazat jeho okraje a dno máslem. Máslo na dně zabrání jeho připálení, což bývá častý problém a pomazané okraje se zase postarají o to, že mléko zůstane pěkně tam, kde zůstat má.

Trik číslo dva: aby oči neslzely

Kdo by to neznal: krájíte cibuli a oči vám u toho slzí, jako kdyby vám právě někdo umřel. Je to nepříjemné, viďte? Při krájení cibule proto myslete na to, abyste cibuli ještě před tím, než ji začnete krájet, vložili na 10 minut do mrazáku. Během krájení si ještě můžete průběžně namáčet ostří nože do vody.

Trik číslo tři: aby se vajíčka snadněji loupala

Také vás dokáže naštvat, když se snažíte oloupat uvařené vejce a skořápka z něho vůbec nejde dolů? V tom případě příště nalijte do vody, ve které budete vajíčka vařit, jednu lžičku octa. Uvidíte, že po vychladnutí půjde skořápka dolů skoro sama!

Trik číslo čtyři: aby sádlo neprskalo

Používáte na smažení nebo pečení vepřové sádlo? Pak mi určitě dáte za pravdu, že má tendence prskat a že je kolikrát nepříjemné, když vám rozpálená kapička sádla stříkne třeba na ruku. Proto vám radím nalámat do rozpáleného sádla špejli, nebude už tolik prskat.