Kypré buchty bez kynutí zvládne každý – a zapráší se po nich! Zkuste inovaci klasického receptu a pochutnejte si třeba už zítra. Až je upečete, budete o to žádána znovu a znovu -
Menu

Kypré buchty bez kynutí zvládne každý – a zapráší se po nich! Zkuste inovaci klasického receptu a pochutnejte si třeba už zítra. Až je upečete, budete o to žádána znovu a znovu

Někdy prostě není čas trávit hodiny přípravou chutných kynutých buchet. Každá hospodyňka má občas naspěch, a tak není čas na to, aby zadělala buchty. Není hřích občas si trochu vypomoct receptem, který je rychlejší než jeho tradiční varianta. Navíc, když je stejně tak chutný nebo dokonce chutnější. Jakmile je jednou vyzkoušíte, zaručujeme vám, že si recept uložíte a budete je připravovat pravidelně. Buchty jsou měkoučké a vláčné.

Co budeme potřebovat?

Tento recept hospodyňky jednoduše milují nejen pro jeho rychlost, ale také pro dostupnost ingrediencí. Většinu těchto potravin už totiž mají doma. Zde je to, co budete potřebovat na 22 malých buchtiček (záleží samozřejmě na tom, jak velké buchty uděláte):

  • 850 g másla nebo tuku,
  • 300 g polohrubé mouky,
  • 1 balení vanilkového cukru,
  • 2 lžíce moučkového cukru,
  • 100 ml smetany,
  • ½ lžičky citrónové kůry,
  • 1 ks vejce,
  • 1 balení prášku do pečiva,
  • náplň dle vlastní chuti (povidla, tvaroh s rozinkami či nutella).

Příprava těsta

Máslo nakrájejte na drobné kousky nebo jej rozdrobte či nastrouhejte do velké mísy. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a oba cukry. Nakonec přidejte ještě vejce a smetanu. Všechny ingredience společně propracujte. Mělo by vám vzniknout opravdu jemné těstíčko bez hrudek. Snažte se vypracovat těsto bez hrudek, dokonale hladké a lesklé.

Tvoření buchtiček

Dalším krokem je výroba jednotlivých malých buchtiček. Ty tvoříme tak, že rukama odebíráme kousky těsta a vytváříme z nich placky. Doprostřed každé placky vložte vybranou náplň a zabalte ji tak, aby vám nevytekla. Každou z buchtiček skládáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme utřeným žloutkem. Pečeme asi jen 20 minut při 175 °C. Po vychlazení buchty pocukrujeme a podáváme.

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Když poprvé připravila tento pizza závin, každý se do něho…

Zapomeňte na klasiku v podobě jednohubek nebo chlebíčků. Až budete chtít někoho pohostit něčím co je skutečně skvělé, tak jim připravte…
RECEPTY

Nejlepší vajíčková pomazánka na světě. Manžel i děti ji milují.…

Vajíčka jsou nedílnou součástí našeho jídelníčku, jejich konzumace se v posledních letech ale příliš nedoporučovala. Poslední výzkumy však ukazují, že vejce…
RECEPTY

Lahodný krémový dezert, který bude chutnat každému. Jakmile ho upečete,…

Dorty a dezerty jsou slabostí mnoha z nás, nejen odpolední káva s nimi totiž chutná mnohem lépe než bez nich. Zároveň se…
RECEPTY

Recept na dokonalé palačinky! Netrhají se a nepřipalují a jakmile…

Co takhle dopřát si chutnou snídani nebo dezert ve formě palačinek? Tuto sladkou pochoutku jistě všichni známe již z dětských let…
RECEPTY

Nejlepší pochoutková pomazánka. Vždy musím hned dělat dvě várky, protože…

Zná to většina z nás, když přijdeme večer domů z práce, jsme po celém dni většinou tak unavení, že se nám…
RECEPTY

Prababička mi prozradila tajemství na pravou recepturu langoše. Chutnají 100x…

Léto už je sice nenávratně pryč, ale mnozí z nás si určitě ještě teď vybaví pobyt u vody s langošem v ruce. Nemusíte…