Lahodná polévka před výplatou. Za 30 Kč připravíte hrnec, ze kterého se nají celá rodina. Navíc vám pomůže i se zdravotním posílením organismu -
Menu

Lahodná polévka před výplatou. Za 30 Kč připravíte hrnec, ze kterého se nají celá rodina. Navíc vám pomůže i se zdravotním posílením organismu

Kdo by neznal klasickou bramboračku. Polévka, která má v naší zemi velmi dlouhou tradici je oblíbenou pochoutkou spousty lidí. Každý má na bramboračku svůj vlastní recept, který si většinou chrání jako oko v hlavě. My se s vámi dnes podělíme o recept, který vás zaručeně osloví a překvapí. Touto báječnou polévkou uděláte všem blízkým pořádnou radost.

Bramboračku každý rád jinak

Bramboračka je lidový název pro bramborovou polévku, která se v naší zemi vaří už od nepaměti. Většina lidí na ni má svůj recept a každý ji vaří z jiných ingrediencí. Ta hlavní ovšem vždy zůstává stejná, a to jsou brambory. To, že můžete do této polévky dát spoustu věcí bez ohledu na dodržování receptu, dělá z polévky vždy originální pokrm.

Někdo přidá houby, někdo více zeleniny a někdo tam nechá jen brambory a přidá více koření. Co ale takhle přidat maso? Slyšeli jste už někdy o bramboračce s masem? Pokud ne a zdá se vám tato kombinace zvláštní, pozorně čtěte dále. Máme pro vás recept, který vás přesvědčí o tom, že bramboračka s masem je geniální polévkou, která dostane téměř každého.

Jednoduché ingredience

Pokud si chcete tento recept vyzkoušet a uvařit tak bramboračku, o které jste doposud neměli ani zdání, připravte si následující suroviny: 0,5 kg vepřové panenky (může být i jiný druh masa), 60 dkg brambor, 1 cibule, paprika, sůl, pepř, 2 lžíce másla a vývar. Ingredience jsou počítány na množství pro 4 osoby.

Na kostky a do hrnce

Máte-li připraveno, dejte se s radostí do vaření. Maso nakrájejte na kostky a najemno si nasekejte cibuli. Cibuli orestuje na másle v hrnci, dokud nezesklovatí. Poté přidejte nakrájené maso a duste ho, dokud nezměkne. Dochuťte ho solí, pepřem, paprikou a rozdrobte do něj polévkovou kostku. Přidejte také bobkový list a poté zalijte horkou vodou tak, aby maso bylo celé pod vodou.

Mezitím si na kostky nakrájejte brambory. Chvilku před tím, než bude maso hotové, přidejte brambory do hrnce a doplňte vodou. Vařte na mírném ohni, dokud brambory nezměknou. Před servírováním počkejte alespoň 20 minut, než se spojí chutě. Přejeme dobrou chuť.

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Vše, co potřebujete, je jedna tajná přísada, abyste si doma…

Pečené kuře je klasickým receptem, který se snadno připravuje a samotný výsledek ohromí každého. Existuje řada modifikací, které se následně…
RECEPTY

Celý svět blázní po receptu na tento výborný Švédský cheesecake!…

Blíží se Vánoce a to znamená, že většina hospodyněk by pomalu ale jistě měla začít myslet na cukroví a různé…
RECEPTY

Maminčin recept na nejlepší palačinky, s těstem totiž udělá TOHLE.…

Každý zná palačinky a většina z nás si je doma také pravidelně dělá, podle osvědčeného receptu. Věděli jste ale, že jsou…
RECEPTY

Z jablek už nedělám nic jiného než tento minutkový koláč.…

Když nás honí mlsná, chceme si často něco upéct. Málokdo ale chce trávit v kuchyni zbytečně dlouhou dobu. Ideální jsou recepty,…
RECEPTY

Až vyzkoušíte tyto lahodné jablečné palačinky, na klasické si ani…

Palačinky jsou známým a také populárním jídlem. Hodí se k snídani, k obědu, stejně jako také k večeři. Dají se udělat jak na…
RECEPTY

Doposud jste dělali kuřecí vývar naprosto špatně. Zde je návod,…

Kuřecí polévka je oblíbenou pochoutkou po celém světě. Každý ji dělá podle sebe a mnohé recepty se tak mohou lišit.…