Tak tento cheescake je vskutku lahodný a přitom lehký dezert, který Vás i Vaši návštěvu jistě potěší! Nejedná se o ohromný a velký dezert, ale o tenký sladký pokrm, který potěší Vaše chuťové buňky! Pokud máte rádi ananas a cheescak, pak byste tento měli rozhodně vyzkoušet!
Co budete potřebovat?
Na korpus:
- 3/4 šálku grahamových krekrů
- 2 PL másla, rozpuštěného
[hana-code-insert name=’google‘ /]Na náplň:
Čtěte také: Způsob, jakým překřížíte prsty, ukazuje, jaký druh člověka jste
- 170 g smetanového sýru, při pokojové teplotě
- 3/4 šálku bílého řeckého jogurtu bez tuku, při pokojové teplotě
- 2 větší vejce a 1 větší žloutek
- 1/4 šálku cukr
- 1/3 šálku ananasového džusu
- 1 ČL čistého vanilkového extraktu
- ananas a višně (volitelně)
Jak na to?
- Předehřejte si troubu na 150°C.
- Pečící formu si vyložte pečícím papírem. Je v pořádku, když bude pečící papír přečuhovat přes okraje. To Vám umožní lehké vyndání hotového korpusu.
V první řadě si vytvořte korpus!
- V misce si smíchejte rozdrobené grahamové krekry a máslo.
- Důkladně promíchejte.
- Směs poté přeneste do pečící formy, kde ji udusejte po celém jejím povrchu a obvodu.
- Pečte po dobu 8 minut, poté vyjměte z trouby a odložte stranou.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Druhým krokem je výroba náplně (cheescaku)!
- Ve velké misce si ručním mixérem vyšlehejte smetanový sýr při vysoké rychlosti, tak aby byl zcela hladký, cca 1 minutu.
- Za stálého šlehání poté přidejte jogurtu, vejce a žloutek.
- Na závěr přidejte cukr, ananasový džus a vanilku.
- Vše důkladně promíchejte ručním mixérem, ať Vám vznikne hladká směs bez hrudek.
- Vytvořenou směsí poté vyplňte korpus a pečte po dobu cca 30 minut.
- Cheescake poté nechte stranou odležte cca po dobu 30 minut.
- Následně cheescake umístěte do ledničky, kde ho nechte vychladit alespoň po dobu 4 hodin, nejlépe přes noc.
- Po vychladnutí pomocí pečícího papíru vyndejte hotový cheescake z pečící formy, nakrájejte (na čtverečky) a podávejte.
- Doporučujeme ozdobit ananasem a třešněmi.
Dobrou chuť přejeme!