Lahodný krémový dezert, který bude chutnat každému. Jakmile ho upečete, jenom se po něm zapráší. Je vláčný, lahodný a za pár korun!

Dorty a dezerty jsou slabostí mnoha z nás, nejen odpolední káva s nimi totiž chutná mnohem lépe než bez nich. Zároveň se nám ale kvůli pečení nechce strávit v kuchyni celé odpoledne. To je také jedním z důvodů, proč jsou dnes tak oblíbené nejrůznější nepečené dezerty i proč někteří lidé dávají přednost kupovaným zákuskům. My vám dnes přinášíme recept na velmi chutný, rychlý a lehký dezert s pudinkem a zakysanou smetanou, kterým si můžete zpříjemnit třeba již tento víkend.

Co budeme potřebovat?

Na náš lahodný dezert budeme potřebovat 400 gramů polohrubé mouky, 250 gramů másla, 100 gramů cukru krupice, dvě polévkové lžíce neslazeného kakaového prášku, jednu polévkovou lžíci zakysané smetany, jednu čajovou lžičku jedlé sody a jedno vejce. Z těchto ingrediencí připravíme lehké těsto. Další ingredience budeme potřebovat na přípravu krému. Konkrétně si připravíme 600 gramů zakysané smetany, dva vanilkové pudinky, 500 mililitrů mléka, 200 gramů cukru krupice a jedno balení vanilkového cukru.

Jak připravit těsto?

Nejprve všechny ingredience potřebné na těsto, tedy mouku, cukr, máslo, kakao, zakysanou smetanu, jedlou sodu a vejce, nasypeme v požadovaném množství do větší mísy a důkladně promícháme. Aby se nám těsto lépe zpracovávalo, je vhodné máslo před použitím nechat nějakou dobu povolit při pokojové teplotě. K promíchání ingrediencí můžeme použít ruční šlehač. Následně z těsta vytvoříme váleček, který zabalíme do folie a takto připravené těsto vložíme na dobu třiceti minut do ledničky.

Čtěte také: Čína v bramboráku je tou nejlepší pochoutkou, kterou kdy ochutnáte! Sbíhají se vám sliny? Na recept snadno zužitkujete to, co máte zrovna v kuchyni

Jak připravit krém?

Podle návodu uvaříme z mléka, cukru a obou pudinků hustý pudink, který následně necháme mírně vychladnout. Během vaření pudinku dbáme na to, aby se všechny ingredience dokonale rozpustily, doporučujeme tedy vše míchat po celou dobu přípravy. Když pudink mírně vychladne, vmícháme do něj za pomoci ručního šlehače zakysanou smetanu a vanilkový cukr a šleháme až do té doby, než nám vznikne jemný a hladký krém. Smetana pudink krásně zjemní a zároveň chuťově ozvláštní.

Jak si tento skvělý dezert vyrobit?

Vychlazené těsto vyndáme z ledničky a na vále z něj za pomoci válečku vytvoříme obdélník o rozměru plechu, který chceme pro přípravu dezertu použít. Těsto poté položíme na plech vystlaný pečícím papírem či vymazaný máslem a posypaný moukou. Plech následně vložíme do trouby předehřáté na teplotu sto osmdesáti stupňů a pečeme při této teplotě po dobu přibližně třiceti minut. Poté plech z trouby vyjmeme a necháme vychladnout při pokojové teplotě. Poté těsto opatrně rozřízneme na půl a na spodní část naneseme za pomoci špachtle dostatečné množství vanilkového krému se smetanou. Uhladíme a překryjeme horní polovinou těsta.