Lámete si hlavu s tím, jak ozvláštnit svůj zdravý jídelníček? Vyzkoušejte tento úžasný korejský salát!

 

Pokud si rádi pochutnáte na lehkém a zdravém jídle, tento salát jistě potěší Vaše chuťové pohárky. Na atraktivitě mu jistě přidá i pestrost surovin, díky nimž je tento salát jedním z nejoblíbenějších. Podávat ho můžete k jakémukoliv jídlu, ale skvěle chutná i jako fit večeře. Barevný, oku lahodící a plný zdravých ingrediencí – takový je úžasný korejský salát.

Tento zcela netradiční recept dostal své pojmenování podle jemně pálivé mrkve, připravené na korejský způsob. Ta salátu dodává zajímavý ostře-kyselý akcent a skvěle tak doplňuje jemné kuřecí maso a křupavou zeleninu. Chuť šťavnatého salátu uzavírá lahodná majonéza, kterou si mnohé z nás připravují na domácí způsob. Chcete-li salát odlehčit, klidně majonézu nahraďte řeckým jogurtem nebo zakysanou smetanou s nízkým obsahem tuku.

Čtěte také: Díky tomuto domácímu šampónu vám vaše vlasy zhoustnou a porostou mnohem rychleji.

Co budete potřebovat

  • 2 ks kuřecích prsou
  • 200 g mrkve
  • ½ stroužku česneku
  • 30 ml rostlinného oleje
  • 1 čajovou lžičku octa
  • 1 čajovou lžičku cukru
  • 1 čajovou lžičku sójové omáčky
  • špetka mleté ​​červené papriky (pálivé)
  • stonek petrželky
  • sůl (dle chuti)
  • 2 ks okurky
  • 300 g zelí
  • ½ natě ze stonku kopru
  • 3 polévkové lžíce majonézy (jogurtu/zakysané smetany)
  • pepř (dle chuti)

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Jak na to?

Jako první si připravíme mrkev na korejský způsob. Klidně si jí můžete připravit více již v předchozí den a následně ji skladovat v uzavíratelné nádobě, jelikož se skvěle hodí do jakýchkoli salátů a v ledničce vydrží i několik dní. Mrkev nastrouháme na tenké proužky, osolíme a necháme pár minut odstát. Následně z ní vymačkáme přebytečnou slanou vodu. Přidáme ocet, cukr, pepř, sójovou omáčku a prolisovaný česnek. Promícháme s rostlinným olejem a přidáme špetku pálivé papriky. Mrkev na korejský způsob je hotová!

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Kuřecí maso osolíme a opepříme a na pánvi s rozehřátým olejem opečeme z obou stran. Můžeme se vyhnout smažení na oleji a maso připravit na páře, či vodě, což je zdravější varianta. Hotové maso necháme vychladnout a následně nakrájíme na tenké proužky.

Okurku a zelí nakrájíme na proužky, podobně, jak jsme krájeli mrkev. Následně nakrájíme petrželovou a koprovou nať. Nať promícháme s okurkou a zelím.

Ve větší míse smícháme zeleninu s natí, masem a korejskou mrkeví, a přidáme majonézu, případně řecký jogurt, či kysanou smetanu. Vše dobře promícháme a přidáme sůl a pepř dle chuti.

Spojení různých chutí, křupavá zelenina a jemné maso dělají tento salát výjimečným. Věříme, že si tento recept oblíbíte a salát na korejský způsob se stane součástí Vaší kuchyně. Dobrou chuť!