Léčivá směs medu a bylin, která je zázrakem pro vaše tělo v zimě! Nastartuje váš imunitní systém na 110%

Máme tu zimní období, pro které jsou charakteristické velmi studené dny. Během toho dostává naše tělo opravdu zabrat, a proto je vhodné se proti neduhům důkladně bránit. Pokud do sebe nechcete cpát drahé a mnohdy zbytečné léky a vitaminy z lékárny, můžete zvolit příjemnější metodu. Tou může být tato léčivá směs medu a bylin, která z vašim tělem dokáže hotové zázraky.

Léčivá síla medu a bylin

V následující části se podíváme na to, jak co nejlépe využít tuto léčivou sílu medu a bylin. Med má antibiotické, antiseptické, protizánětlivé, protiplísňové a antivirové vlastnosti. Jeho terapeutické vlastnosti je téměř nemožné vyjmenovat. Konzumujte ho proto, co nejvíce a znásobte jeho účinnost přidáním bylin a koření.

Do medu doporučujeme přidat sušené bylinky a tuto směs nechte stát alespoň týden při pokojové teplotě. Pokud do medu vložíte čerstvé bylinky, je dobré směs uchovávat v lednici, protože díky vysokému obsahu vody mohou snadno způsobit plísně.

Čtěte také: Lahodný a vskutku rychlý dezert! Na jeho výrobu budete potřebovat jen 20 minut a suroviny, které už máte doma!

Přesný recept na zdraví

Přesný recept je následující: do 250 ml medu přidejte 2 polévkové lžíce sušených bylin nebo kořenící směsi. Důkladně vše promíchejte, aby se ingredience dobře spojily. Nechte smě stát po dobu jednoho týdne, ale každý druhý den se směsí trochu zatřepejte, aby do medu pronikla léčivá vůně. Poté směs zahřejte a vyfiltrujte čistý med, který posléze nalijte zpět do sklenice. Máte hotovo. Pak už stačí směs používat každý den, aby se účinky dostavily. 

Využití aromatizovaného medu

Aromatizovaný med můžete vyrobit z následujících bylin: Levandule a kardamom: k ochucení jogurtů, zmrzlin, ovocných koktejlů; zázvor a citronová kůra: na čaj, nealkoholické nápoje (stimuluje trávení a posiluje imunitní systém); rozmarýn a pomerančová kůra: pro salátové dresinky, grilovaná nebo marinovaná jídla; paprika a šalvěj: pro sýr (brie) nebo nakrájená jablka; sušená jablka a skořice: na horký čaj, ovesné vločky, tortilly, medové koláče.