Lékaři doporučují úžasné léčivé síly černé ředkvičky. Ale dejte si extrémní pozor na tuto věc!

Černé ředkvičky mají úžasnou léčivou sílu. Je nutné si však dát pozor na to, jakým způsobem tuto kořenovou zeleninu konzumujete. Ne každý způsob je totiž správný. Pokud černé ředkvičky jíte v nadměrném množství, zaděláváte si na opravdu velké potíže. Chraňte vaše tělo a konzumujte ředkvičky s mírou.

Zdraví ze zahrádky

Černá ředkvička se liší od ostatních odrůd ředkvičky v barvě i výrazným zápachem. Čerstvé černé ředkvičky obsahují hořčičný olej, glykosidy, vitamíny C, B1, B2, B3, železo, vápník, hořčík a fosfor.

Léčivé účinky černé ředkvičky jsou například: pomoc při odstraňování kašle, fungují jako prevence proti infekcím a pomáhají léčit nespavost. V lidovém léčitelství se používá černá ředkvička používá také ke zlepšení trávení, léčbě plicních chorob a jako neutralizace při kousnutí pavoukem. Je to léčivá síla přímo z přírody. Pokud tedy máte zahradu, měli byste určitě černou ředkvičku pěstovat, protože má opravdu mnoho výhod pro vaše zdraví.

Čtěte také: 5 psychologických důvodů, které vysvětlují, proč se Vám nedaří zhubnout!

Pomáhá s hubnutím

Vědci tvrdí, že černá ředkvička čistí dýchací cesty a bojuje se žlučovými kameny a její šťáva zmírňuje různé příznaky revmatismu. Má se také za to, že má příznivé účinky na funkci mozku, ale lze jí také použít k prevenci oběhových problémů a snížení hladiny cholesterolu. Používá se jako protijed na cukrovku. Díky nízkému obsahu energie, lze černou ředkvičku snadno zavést do systému hubnutí. Lze jí také použít pro syrové saláty nebo ji dusit s jinou zeleninou.

Důležité varování!

I přes léčivé účinky by se měla ředkvička konzumovat jen mírně. Lidé s gastrointestinálními problémy, kteří trpí zánětem nějakého zažívacího traktu, by měli konzumaci této zázračné zeleniny velmi omezit. Mohla by jim totiž způsobit více nepříjemností než užitku. Pokud si nejste jistí, poraďte se samozřejmě se svým lékařem. V žádném případě ovšem toto varování nepodceňujte.