Lepší čokoládový dezert jste nikdy nejedli. Bez mouky a bez pečení

Potřebujete si rychle připravit nějaký dezert, protože nestíháte a návštěva už je za dveřmi? Chcete si něčím chutným zpříjemnit odpolední chvíli u kávy? Hledáte něco rychlého a snadného, na co není potřeba mnoho surovin a dlouhých příprav? Vyzkoušejte tento senzační čokoládový dort, na který nebudete potřebovat ani troubu.

Bez náročných příprav

Tento čokoládový dort bez pečení je vhodný jak pro začátečníky, tak i pro úspěšné mistry kuchaře. Proč si dělat starosti s náročnými dorty, když to jde i lehce. I bez náročných příprav a složitého pečení, jde připravit něco, po čem se budou olizovat naprosto všichni. Žádné hnětení těsta, žádné prosévání mouky ani pečení. Budete pracovat pouze s hotovými výrobky.

Prvotřídní kakao

Nyní se podíváme, co vše budete na přípravu tohoto báječného dezertu potřebovat: 500 g sušeného mléka nebo kojenecké výživy, 8 lžic prvotřídního kakaa, 250 g změkčeného másla, 1 sklenici vody, 6 lžic dobrého cukru a 5 balení čajových sušenek. Nic náročného to není a pokud tím zrovna nejste doma vybaveni, stačí zaběhnout do nejbližšího obchodu.

Čtěte také: Taky jste jako malí zbožňovali ruskou zmrzlinu? Zkuste si ji doma vyrobit a zavzpomínat na staré dobré časy. Příprava Vám zabere jen pár minut!

Příprava je tak snadná

Smíchejte kakao a sušené mléko a poté přidejte změkčené máslo při pokojové teplotě. Pomocí míchání učiňte hmotu homogenní. V horké vodě rozpusťte 6 lžic cukru a tento sirup přidejte k předchozí směsi kakaa, másla a mléka. Vše mixérem důkladně promíchejte. Formu vystelte potravinářskou folií a vyskládejte do ní sušenky. Na to naneste vrstvu připravené směsi a hezky rovnoměrně ji rozetřete. Doporučujeme udělat několik vrstev. Poté dejte dort lednice alespoň na půl hodiny.

Mezitím si připravte polevu ze smetany a kondenzovaného vařeného mléka pomocí mixéru. Dort poté touto polevou potřete nahoře i po stranách. Jako dekoraci můžete použít nastrouhanou čokoládu, mandlové vločky nebo ořechy. Nakrájet a dobrou chuť.