Léto se blíží a bude třeba osvěžit se zmrzkou. Na tu nemusíte jenom chodit k nejbližšímu stánku. Podívejte se na recept na domácí smetanovou zmrzlinu s čokoládou. V čem bude lepší než ta kupovaná

Jak se během horkých letních dnů nejlépe osvěžit? Odpověď je jednoduchá. Je to pomocí zmrzliny. Na tu si můžete buď zajít, nebo můžete zkusit přípravu té domácí. Není to nijak složité. Naše domácí smetanovou zmrzlina s čokoládou vás o tom přesvědčí. Kromě jednoduchost nadchne také svou vynikající chutí.

V čem je lepší než ta kupovaná?

V první řadě ve své chuti, jelikož si do ní dáte vše, co máte rádi. Také nelze zapomínat na to, že na surovinách nijak nešetříte, což se projeví na celkové kvalitě. Opomenout nelze ani fakt, že domácí zmrzlina bude zcela bez chemie, což je také jedna z důležitých věcí. A jak na no? Podívejte se společně s námi.

Co budete na domácí zmrzlinu potřebovat?

Aby byl výsledek dokonalý, je třeba nejenom nešetřit na kvalitě surovin, ale je třeba je mít také v potřebném množství. Podívejte se společně s námi na to, co vše budete potřebovat, aby vaše domácí zmrzlina byla dokonalá. O co půjde?

Čtěte také: Těstovinový salát se šunkou a smetanou je nejlepší letní pochoutkou, jakou jste kdy jedli: Rychlý oběd nebo večeře za 10 minut!

  • 300 ml kondenzovaného mléka
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 100 g čokolády

Jak je vidět, skutečně stačí jenom trojice těchto surovin a výsledek bude dokonalý. Také se nemusíte bát nijak komplikovaná přípravy.

Jdeme na to. Základem je kvalitní smetana

Jako první vezměte smetanu, šlehač a pusťte se do práce. Základem je ušlehat tuhou a kvalitní smetanu, která bude mít pevnou konzistenci a bude také nadýchaná. Zde také platí, že čím je smetana kvalitnější a čím více tuku má, tím kvalitnější bude i samotný výsledek.

Nalijte kondenzované mléko

Když je smetana hotová, přichází na řadu druhá fáze. A to konkrétně nalití kondenzovaného mléka. To do smetany vmíchejte buď mixérem na menší otáčky, nebo můžete použít klasickou lžíci. Je třeba zajistit, aby se vše dovře rozmíchal a přitom nedošlo k tomu, že smetana ztratí svou konzistenci.

Nachystejte čokoládu

Jakmile máte hotový základ zmrzliny, již si můžete nachystat čokoládu. U ní dojde k tomu, že ji rozpustíte standardně ve vodní lázni. Když má kompletně tekutou konzistenci, přidáte ji k vašemu zmrzlinovému základu. Tedy ke šlehačce s kondenzovaným mlékem. Opět nezapomeňte na důkladné rozmíchání.

Dejte zamrazit a je to

A poslední fáze? Ta už je jednoduchá. Svou zmrzlinu nalijte do připravených nádob a dejte ji do mrazáku zamrazit. Určitě doporučujeme mrazit minimálně 12, nejlépe potom 24 hodin. Potom svou zmrzlinu vyndejte a ochutnejte. Uvidíte, že tato domácí smetanová zmrzlina s čokoládou je tou nejlepší, jakou jste kdy měli.