Léto se pomalu blíží, a tak začínáte hubnout do plavek? Připravte si tyto Cuketové parpadelle se smetanovou omáčkou a kuřetem!

Dnes pro Vás máme FIT recept! Přeci jenom se nám blíží léto a je třeba opět začít něco dělat, chceme-li zhubnout a dosáhnout naší vysněné  postavy. Tento recept je pro to jako dělaný! Připravte si cuketové parpadelle se smetanovou omáčkou a kuřecím masem!

Co budete potřebovat?

  • 3 velké cukety
  • 2 PL extra panenského olivového oleje
  • 0,4 kg kuřecích prsou
  • špetku soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1 ČL italského koření
  • 2 stroužky česneku, jemně mletého
  • 3/4 šálku plnotučného mléka
  • 120 g taveného sýra
  • 1/2 šálku čerstvě strouhaného parmezánu (plus něco málo více pro podávání)
  • 1/4 šálku čerstvé nasekané petrželky

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Vytvořte si cuketové „pappardelle“: Pomocí škrabky na zeleninu oloupejte podélně cuketu, čímž se Vám vytvoří dlouhé tenké proužky.
  2. Cuketové proužky vyskládejte na papírovou utěrku, dokud nebude připravena k použití.
  3. Ve velké pánvi nad střední teplotu si zahřejte 1 PL oleje. Kuřecí prsa si osolte, opepřete a použijte italské koření. Opečte z každé strany 6 až 8 minut.
  4. Následně hotová kuřecí prsa nakrájejte na proužky.
  5. Přidejte zbývající 1 PL olivového oleje do pánve. Přidejte česnek a smažte ho cca 1 minutu, pak přidejte mléko, tavený sýr a vařte za stálého míchání.
  6. Poté přidejte parmazán, sůl a pepř dle Vaší chuti, a vařte další 3 až 5 minut.
  7. Poté do omáčky přidejte maso, cuketové pappardelle.
  8. Podávejte okamžitě, ozdobené čerstvou petrželkou.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Naplnil si latexové rukavice cementem… a pak o 2 dny později? Tohle je geniální, kéž bych o tom věděla už dříve