Lilkového salátu s cibulí nebudete mít po prvním ochutnání nikdy dost! Je skvělou volbou na každý letní den, jelikož vás osvěží, je lehký a jeho chuť budete milovat. Co na něho potřebujete? -
Menu

Lilkového salátu s cibulí nebudete mít po prvním ochutnání nikdy dost! Je skvělou volbou na každý letní den, jelikož vás osvěží, je lehký a jeho chuť budete milovat. Co na něho potřebujete?

Lidé se v kuchyni všeobecně rádi drží zajetých kolejí a experimentují pouze v případě, že se jim pod ruku dostane nějaký opravdu skvělý recept, který je na první pohled okouzlí. Pokud momentálně hledáte inspiraci a chcete konečně vyzkoušet něco netradičního a nového, je pro vás tento článek doslova jako stvořený. V něm se totiž dozvíte, jak pracovat s lilkem. Lilek bezesporu není typickou surovinou v českých domácnostech, nicméně zejména v létě se tento fialový zázrak opravdu hodí, protože nabízí možnost zhotovení rychlého a osvěžujícího salátu.

Varianty, jak pracovat s lilkem, jsou skutečně velice pestré. Právě zmíněný salát je ovšem považován za jednu z nejlepších úprav, která dosud byla vymyšlena. Chcete tento neobvyklý recept také vyzkoušet? V tom případě zaručeně nikam neodcházejte a okamžitě pokračujte ve čtení k následujícím řádkům, kde se dozvíte vše o postupu i ingrediencích. Připraveni na zisk cenných informací?

Z čeho se vlastně vytváří skvělý lilkový salát s cibulí

Dvě hlavní suroviny tohoto úžasného salátu jsou čtenářům jistě známé hned na první pohled. Určitě budete potřebovat lilek, konkrétně tři středně velké plodiny, kterých se v letním období na pultech obchodů nachází skutečně dostatek. Dále je nutné si připravit dvě středně velké cibule, tři slepičí vejce, tři lžíce majonézy, cukr, sůl a podle chuti také pepř. Na marinádu budete potřebovat jednu lžíci cukru, půl lžičky soli, tři lžíce octa a 70 ml vody.

Příprava lilkového salátu s cibulí krok pro kroku

Úplně na začátek si musíte ovařit tři vejce. Ty posléze oloupejte a nakrájejte na proužky. Jako další vezměte do ruky lilek, který pod proudem vody omyjte a pak nakrájejte na malé kousky přibližně stejné velikosti. Posypte jej solí a nechte půl hodiny odstát, aby se z něj vypařila všechna hořkost.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1
2
Tisk
Nezařazené

Lékaři byli šokováni, když zjistili, jak tato poloha při spánku…

Konečně je večer a vy se po náročném dni chystáte do postele. Už se nemůžete dočkat, až zalezete do peřin…
Nezařazené

Co znamenají různé barvy mycích houbiček? Každá má svůj určitý…

Kuchyňské houbičky používáme téměř všichni každý den při umývání nádobí. Jsou lidé, kteří používají myčku, jež vše obstará, ale stále…
Nezařazené

Toto je nejlepší způsob od uznávané fyzioterapeutky, jak pořádně uvolnit…

Tvrdě pracujete a domů se vracíte až pozdě večer? Nestíháte odpočívat a vaše tělo jede neustále na max? Je vám…
Nezařazené

Tyto buchty dělám podle mojí maminky, která je má od…

Láká vás vyzkoušet něco nového, ale nevíte co? Už vás nebaví pořád dokola opakovat ty stejné recepty, které už stejně…
Nezařazené

Dostali jsme smutnou zprávu o smrti úžasné a známé ženy.…

Smrt je součástí lidského života a bohužel nikdo z nás neví, kdy si pro něj přijde. Kdybychom věděli, kdy si pro…
Nezařazené

Jestli máte doma psa, musíte si tento článek přečíst. Pokud…

Pes je nejlepší přítel člověka, alespoň se to tak říká a ve většině případů to opravdu platí. Znám jen velmi…