Lívance z jogurtu? Jsou jednoduché a skvělé. Budete je chtít pořád

Lívance miluje mnoho lidí. Nemusí se jednat jenom o klasický dezert, jelikož se může jednat také o jídlo, které lze vnímat jako dobrou snídani, ale i chutnou večeři. Nebo také svačinku během celého dne. Ne vždy se musí jednat nutně jenom o klasický recept. Podívejte se s námi na jeden netradiční. Jsou to lívance z jogurtu. Můžete si být jisti tím, že jakmile je jednou ochutnáte, tak už nikdy v životě nebudete chtít jiné. Takto unikátní skutečně jsou.

V čem jsou jiné?

To poznáte, jakmile si je poprvé připravíte. Nebudeme vás však dlouho napínat a tak rovnou prozradíme to, že jsou jiné hlavně v tom, jak jsou nadýchané. Zapomeňte na tuhé a hutné varianty. To vám u těchto možností rozhodně nehrozí. Stejně tak si můžete být jisti jejich unikátní jemností. K tomu přidejme také dokonalou chuť a bude více než jasné, jde je jejich unikát.

Co na lívance z jogurtu budete potřebovat?

Hlavní a pochopitelně také klíčová ingredience byla zveřejněna už v rámci samotného názvu. Podívejme se však na řadu dalších věcí, které jsou na výrobu lívanců nutné. Nejedná se o nic nedostupného a recept celkem dobře vychází z přípravy těch klasických. Na lívancové těsto je třeba si připravit:

Čtěte také: Neslyšící batole se dočkalo toho nejlepšího dárku. Pomocí naslouchátka poprvé uslyší hlasy své rodiny. Tohle vám změní pohled na život (VIDEO)

  • 200 gramů polohrubé mouky
  • 3 polévkové lžíce cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžičku jedné sody
  • 150 mililitrů mléka
  • 20 mililitrů slunečnicového oleje
  • 150 gramů jogurtu

Jak na přípravu těsta?

Co k těstu potřebujete, to již víte. Nyní se podívejme také na to, jak o připravit. Prvním krokem je takzvaná příprava na sucho, která zahrnuje smíchání ingrediencí, jako je mouka, cukr a také soda. Do této směsi je možné přidat také špetku soli, která je součástí mnoha klasických receptů.

Následně se do směsi přidají tekutiny. Tedy mléko, vejce a samozřejmě také jogurt. Směs je třeba velmi důkladně promíchat a prošlehat, aby se vše propojilo a zároveň aby nedošlo k tvorbě hrudek. Je možné vše dělat ručně, ale mnohem lepší a efektivnější volba je situace, kdy zvolíte ruční šlehač, který vám nejenom ušetří práci, ale také vám šetří mnoho času při přípravě. Pokud máte velkou chuť, jenom vám to pomůže.

 

Příprava nejenom na pánvi

Jak se liší lívance a palačinky? Palačinka je velká, přes celou klasikou pánev. Lívance jsou naopak menší a jsou i lehce vyšší. Proto je třeba připravovat je na speciálním lívanečníku, díky čemuž bude moci být zachována právě jejich velikost i celková výška.

Základem je pánev rozehřát a potom na ni kápnout trochu oleje. Ten by měl pokrýt samotné dno formy. V tuto chvíli je možné již přilévat samotnou směs na palačinky. A to tak, aby došlo k pokrytí samotného dva pánve a aby byla vrstva vysoká ta, jak uznáte za vhodné.

Lehce snižte plamen a nechte lívance postupně smažit. Jakmile začnou okraje ztrácet tekutost a začnou se dělat i po okrajích horní části, je to chvíle, kdy si zaslouží otočení. Spodní strana by již měla být dokonale zlatá. Z druhé strany smažte kratší dobu, jelikož jinak by byly lívance příliš vysušené.

S čím podávat?

Ideální jsou zcela určitě ještě teplé, kdy mají nejlepší chuť. A s čím konkrétně je možné je podávat? My musíme říci, že fantazii se v daném případě meze rozhodně nekladou. Můžete zkusit klasiku v podobě marmelády, stejně jako může stačit jejich poprášení kakaem, stejně jako cukrem. Dále však můžete i experimentovat a zkusit populární Nutellu, stejně jako můžete zkusit i v USA velmi populární javorový sirup.

Alternativa je samozřejmě spojena i s tím, že je budete konzumovat studené. I to vám budou jogurtové lívance chutnat a  to je stav, kdy si zachovají svou dobrou konzistenci, která je spojena s dobrou chutí, stejně jako se skvělou vláčností.