V mnoha lepších restauracích máte možnost narazit na celou řadu různých dezertů. Mezi ně stoprocentně paří i tento, kterým je čokoládová pěna. Pokud nechcete utrácet peníze a chodit na ni d vybraných restauračních zařízením, naučte se ji připravovat i doma. Že to není nic složitého, o tom vás jasně přesvědčí tento náš recept.
Co je na něho potřeba?
Je to čokoládová pěna, takže hlavní surovina je celkem jasná. Aby ale měla správnou chuť a také onu správnou pěnovou konzistenci, nesmí se zapomínat ještě na několik dalších ingrediencí, které zajistí, že výsledek bude skutečně dokonalý, jako v kvalitní restauraci. Seznam surovin proto nepodceňujte a připravte si:
- 150 gramů hořké čokolády
- 3 vejce
- 50 gramů cukru
- 50 gramů másla
- 4 cl třtinového rumu
- Šťávu z pomeranče a citronu
Nejprve chystejte čokoládu
Tu musíte nejprve rozpustit. Samozřejmě nejlépe pozvolna a pomalu, a to s využitím hrnce, který bude ve vodní lázni. Jakmile má čokoláda požadovanou konzistenci, přichází také na řadu doba, kdy do ní dáte máslo. I to se musí nejprve rozpustit a potom můžete celou směs důkladně ale jemně promíchat. Potom ji sundejte z plotny, jelikož je hotová.
Čtěte také: Řidič nákladního auta zažije na cestě z práce domů moment, který mu navždy změní život (VIDEO)
V tu chvíli také přichází doba, kdy použijete vejce. Konkrétně tedy vaječné žloutky. Ty je třeba do rozpuštěné čokolády s máslem důkladně vmíchat, čímž se celá směs lépe spojí a dostane potřebnou konzistenci.
Vytvořte pěnu z bílků
Nyní vezměte zbývající bílky, vezměte si mixér a můžete se pustit do přípravy pěny. Jednoduše je vyšlehávejte a k tomu přidávejte cukry. Vaším cílem je pevnější pěna. Tedy hustší sníh, který bude dobře držet tvar a také svou konzistenci. I toto je velmi důležité.
Promíchejte vzájemně
Nyní přichází chvíle, kdy opatrně a jemně spojíte čokoládu s bílky. Buďte opatrní, jelikož cílem by mělo být zachovat strukturu a nadýchanost, který je základem daného receptu. Jakmile máte hotovo, již opatrně nalíváte do připravených nádob. Třeba do skleniček, nebo mističek. Ty následně přikryjte potravinovou folií a dejte do lednice. Ideálně na 2 – 4 hodiny, aby se čokoládová pěna dokonale vychladila. Potom můžete vyndat a ochutnat. Sami se přesvědčíte o tom, jak dokonalou chuť tento recept má. A přitom je tak jednoduchý.