David Hampl
19 února, 2020

Máte rádi maso nebo si od něj dáváte pohov a jste spíše nadšeným vegetariánem nebo veganem? Bezmasý životní styl je rozhodně o něco zdravější. Člověk je šťastnější, čistější a neznečišťuje své tělo látkami, které maso obsahuje. Navíc zabíjení zvířat kvůli masu také není zrovna ideální řešení. Bohužel se to děje dnes a denně a maso je tak jednou z nejpoužívanějších potravin, která se na světě konzumuje. Lze ho upravit na tisícero způsobů a myslím, že jejich nekonečně mnoho. Každou chvíli se totiž dovídáme o nových receptech, které lze z masa udělat. S masem ovšem přichází také zodpovědnost. Věděli jste například, co znamenají podložky v baleném masu, které si kupujete v supermarketech? Ne? Dnes získáte nové informace.

Papírové vložky v balení

Maso, které prodávají ve většině supermarketů je uzavřeno v plastovém obalu. Možná jste si už všimli, že uvnitř těchto obalů jsou podložky, které na první pohled působí velmi nevinně. Jde ovšem o způsob, který může lidi upozornit na spoustu důležitých informací ohledně masa. Až příště budete kupovat maso v supermarketu nebo jiném obchodě, kde ho mají v plastovém obalu, budete vědět, co podložky znamenají.

Základ stravy

Maso je základem stravy mnoha lidí, nicméně ne úplně všichni se starají o kvalitu masa, které kupují a následně jí. Když už máme konzumovat maso, mělo by být kvalitní, a hlavně zdravotně nezávadné. Určitě jste už slyšeli o onemocněních, které způsobilo právě nekvalitní a zdravotně závadné maso. Velké množství masa je pro lidi dostupné právě v supermarketech. Je to většinou jediný zdroj masa pro většinu lidí. Takové balené maso může mít však nepříznivý vliv, což se ovšem dá dopředu zjistit z příbalového letáku.

Delší svěžest masa

Pokud si maso v obchodě kupujeme, můžeme si všimnout, že v každém balení masa se nachází obvykle bílá vložka. Vypadá jako kus papíru nebo absorpční látka, jenž jsou navrženy tak, aby absorbovaly zápach a různé sekrety, které se objevují v mase v průběhu času. Jsou napuštěny chemikáliemi, aby udržely delší svěžest masa. Tyto látky pak pronikají přímo do masa, které následně jíme, což nám v budoucnu může způsobit hromadu zdravotních komplikací. Pokud tedy nechcete trpět, buďte při příštím nákupu masa opatrnější.

Sdílejte článek