Máme pro vás recept na výborné Polské pečivo, které skoro nikdo nezná a přitom je tak skvělé!

Polské pečivo neboli „chrizantémy“ opravdu zná jen málokdo! A zaručeně touto dobrotou překvapíte například na rodinné sešlosti nebo oslavě narozenin!

Většině lidí se zdá postup velmi zvláštní a to proto, že těsto se dává do mlýnku na maso. Další podivností tohoto receptu je, že se do těsta přidává majonéza! I když to zní všelijak, výsledek je skvělý!

Budete potřebovat: 

  • 2 lžíce majonézy
  • 250 g másla
  • 2 vejce
  • 1 hrneček cukru krystal
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • 1/2 hrnečku škrobu
  • 10 g vanilkového cukru
  • 5 (klidně o něco méně) hrnečků hladké mouky

Jak na to? 

Čtěte také: Zázračné schopnosti této květiny, proto by ji měl mít každý doma: Po přečtení si ji hned půjdete koupit

Nejprve si smíchejte vejce, majonézu, změklé máslo a cukr v jedné misce. V druhé misce si smíchejte všechny sypké ingredience, což je mouka, škrob a prášek do pečiva. Ty poté pomalu přisypávejte do misky číslo 1. Dalším krokem je vypracovat těsto – ideální těsto se vám nebude lepit na ruce, pokud se příliš lepí přidejte mouku, pokud se moc rozpadá můžete přidat ještě další vajíčko.

Další část receptu spočívá v tom, že si těsto rozdělíte na jednotlivé kousky. Tyto menší kousky by měly být tak velké, aby se vám vešly do mlýnku na maso. Těsto následně umelte v mlýnku na maso – tato část se zejména líbí a baví malé děti!

Namleté těsto poté rozdělte na menší kousky. Na plech si dejte pečící papír a tyto kousky na něj můžete sázet. Nyní se dostáváme k samotnému názvu pečiva – říká se mu chryzantémy, protože opravdu kousky těsta připomínají tuto květinu. Dávejte kousky těsta dostatečně od sebe, protože těsto v troubě o něco vyroste!

Troubu si rozehřejte na 190-200 stupňů a pečte dokud se pečivo nezačne zbarvovat do zlata. Poté vyndejte z trouby a můžete posypat moučkovým cukrem.

A sladké pečivo je hotové! Můžete podávat ke kávě a uvidíte, jak bude všem chutnat!

Dejte nám vědět, zda-li jste o tomto receptu už někdy slyšeli!

Přejeme vám doboru chuť a úspěšné pečení!