Maminčin recept na nejlepší palačinky, s těstem totiž udělá TOHLE. Děti od té doby nic jiného nechtějí

Každý zná palačinky a většina z nás si je doma také pravidelně dělá, podle osvědčeného receptu. Věděli jste ale, že jsou i lepší možnosti? Že své kuchařské umění můžete posunout o pořádný kus dál? Pokud ne, podívejte se na tento recept na palačinky. Možná vám to bude znít zvláštně, ale jejich unikát je v tom, že obsahují vodu. A ne nijak málo. Zkuste je a potvrďte, že jsou ty nejlepší, jaké jste kdy jedli.

Co budete potřebovat?

Klasický recept na palačinky jistě máte v malíčku a jistě přesně znáte, co na něj budete potřebovat. My vám ale ukážeme jeden nový, který vás rozhodně překvapí tím, v čem je unikátní. Zajímá vás to? Tak pojďme na něj. Zde je soupis ingrediencí, které budete potřebovat:

  • 6 lžic cukru
  • 1 lžička soli
  • 6 lžic másla
  • 8 vajec
  • 750 g mouky
  • 600 g škrobu
  • 1 litr mléka
  • 1 litr vody
  • 1 lžičku vanilkového extraktu

Těsto udělejte tak, jak jste zvyklí

Jak vidíte, v seznamu ingrediencí je něco navíc, co dost možná neznáte. Rozhodně však doporučujeme tento postup zkusit. Když máte vše, co je potřeba, můžete se pustit do práce. Postup přípravy těsta není nijak náročný a vše je stejné, jako když připravujete klasické palačinky. Těsto na ně nachystáte tak, že všechny ingredience jenom smícháte dohromady a potom můžete začít se samotnou přípravou výsledných palačinek.

Čtěte také: Doktoři důrazně varují všechny rodiče. Pozor na to, aby vaše dítě nesedělo v pozici „W“. Může jim výrazně ublížit, a to včetně dlouhodobých i trvalých následků

Klasicky na pánvi

Když je těsto hotové, můžete začít se smažením palačinek. Nahřejte dostatečně velkou pánev, dejte na ní trochu oleje a zhruba jednu sběračku vašeho těsta. Zajistěte ať se rozlije až k okrajům pánve a má všude stejnou výšku. Potom už jenom smažte. Následně otočte buď obracečkou, nebo přehozením.

Když je hotovo, dejte palačinku na talíř. Ochutnat ji můžete samotnou, stejně jako je možné zkusit i různé populární náplně, kam řadíme třeba tvaroh, stejně jako marmeládu, čokoládu, cukr se skořicí, nebo lískooříškový krém.