David Hampl
20 května, 2020

Už nevíte, co máte stále péct nebo chystat? Chcete vyzkoušet něco nového? Máte rádi jednoduché a lehké moučníky nebo dezerty s čokoládou? Pokud jste si alespoň na jednu otázku odpověděli kladně, pak neváhejte vyzkoušet náš dnešní recept na senzační medové řezy polité čokoládovou polevou. Jakmile je ochutnáte, okamžitě si je zamilujete. Báječná chuť, lehkost, vláčnost a elegance dělají z tohoto skvělého dezertu něco, co rozhodně musíte vyzkoušet. Na nic už tedy nečekejte a pusťte se rovnou do přípravy, nebudete litovat.

Voňavý a lahodný

Medové řezy jsou ve světě velmi oblíbenou sladkou pochoutkou. Receptů na ně je samozřejmě velké množství, a proto má člověk někdy problém si mezi nimi vybrat. Z toho důvodu vám nabízíme jeden snadný a rychlý recept, jehož výsledkem bude lahodný, voňavý zákusek jako od cukráře. Pro jeho přípravu bude potřebovat následující suroviny a ingredience.

Ingredience a suroviny

Na těsto: 600 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 2 lžíce rumu, 2 vejce, 2 žloutky, 2 lžičky jedlé sody, 2 lžíce tekutého medu a 100 g másla. Na náplň: 1 l mléka, 250 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 3 žloutky, 150 g krystalového cukru, 2x pudink a 3 lžíce rumu. Na střední náplň: 300 g karamelového salka nebo povidla a na vrchní část: moučkový cukr a čokoládovou polevu. Postup je následující a je velmi jednoduchý.

Velmi snadný postup

Z přísad na těsto si prvně připravte medové pláty, které nechte přikryté odpočívat půl hodiny. Plát rozdělte na 4 stejné kusy a rozválejte je na plechu. Poté je pečte při teplotě 200 stupňů do hněda. Vezměte si dva pláty a na ně potom namažte připravenou náplň a náplní pro střední část. Přikryjte druhým plátem těsta. Je vhodné pláty trochu přitlačit, aby držely. Přelijte čokoládovou polevou nebo posypte cukrem. Dobrou chuť a skvělé chuťové zážitky.

Sdílejte článek