Masové koule se zeleninou z jednoho pekáče: Recept pro všechny lenivé hospodyňky, který se upeče sám!

Vařit se dá i velmi jednoduše. Zejména pokud máte po ruce sezónní zeleninu a vedle v misce Vás čeká mleté ​​masíčko. Tento recept se u nás doma osvědčil a je velmi oblíbený. Jako přílohu míváme většinou pečené brambory, ale zkoušela jsem i kyselé nakládané zelí. Skvělý srbský recept, ze kterého nám už nyní tečou sliny.

Co budete potřebovat

  • 800 gramů mletého masa (hovězí, vepřové nebo mix)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 brambory, 1 velká rajče, 1 malou červenou cibuli
  • přidat můžete i jinou zeleninu jako lilek, cuketu, mrkev apod.
  • 2 lžíce koření na pečené maso
  • čerstvé bylinky pokud máte po ruce
  • 100 ml oleje
  • 50 ml vody (pokud použijete zelí, dýni, či lilek, vodu nepřidávejte, zelenina ji pustí sama)
  • sůl

Jak na to?

K mletému masu přidáme najemno nakrájenou cibulku, koření, bylinky a v ruce vypracujeme menší kulky nebo karbanátky. Aby masíčko drželo dobře spolu, klidně přidejte i jedno vajíčko. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, rajčata a červenou cibuli rovněž. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů a do mísy nalijeme olej a vodu

První vložíme karbanátky, pak zeleninu a znovu karbanátky. Takto vystřídáme vrstvy, aby nám vznikla mísa podobná jako na obrázku. Mísu překryjeme a necháme péct cca 1 hodinu. Odkryjeme horní část mísy a necháme ještě na 30 minut zapéct. Dobrou chuť!

Čtěte také: Vzal sýr, slaninu a zabalil jej do mletého masa. Super rychlá a chutná večeře za pár korun!