Do masové směsi na karbanátky dala 2 vyšlehané bílky. Tyto kuchařské tipy z Vás udělají královnu kuchyně!

Kuchyně je bezpochyby nejhektičtější místem v domě. Někteří lidé si při vaření vybíjejí adrenalin, jiní při něm vypínají hlavu a další zase dokáží lépe analyzovat jisté životní situace. Tak či onak, vaření je relax, který má za následek spojování lidí. V tomto článku Vám to pomůžeme ještě více vylepšit.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Udělat dobré jídlo je umění. Existuje množství triků do kuchyně, které se osvědčily nejen ve finální fázi, kdy jídlo stojí na podnosech, ale i v rychlosti, kvalitě či efektivnosti zpracování potravin.

Česnekové klíčky

Naklíčil Vám česnek? Zelené klíčky v žádném případě nevyhazujte. Jsou extrémně zdravé a navíc voňavé. Dokážete z nich vytěžit mnohem víc, než si myslíte. Můžete jimi jídlo ochutit, připravit si kvalitní pesto, nebo je přidat ke smaženému masu do oleje. Uvidíte, jak úchvatně a tajemně bude masíčko zavánět.

Čtěte také: Špinavý a mastný sporák zohaví každou kuchyni. Proto přicházíme s řešením! Je až překvapivě jednoduché a nepotřebujete k němu žádný drahý kupovaný čistič. Co pomůže lépe?

Tajné bílky do karbanátek

Milujete karbanátky a Vaši blízcí si je často poptávají na večeři? Produkt bude mnohem lepší, když do směsi mletého masa přidáte dva do pěny vyšlehané bílky. Maso bude neuvěřitelné.

Nadýchaný domácí chléb

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Pokud pečete domácí chléb víte, že těsto ne vždy bývá vláčné a nadýchané. Někdy se pod vlivem okolností jednoduše „zadrhne“. Pokud však do něj přidáte 3-4 polévkové lžíce obyčejné krupice, chléb bude hustší, ale také nadýchanější.

Světová jogurtová omáčka

Milovníci salátů se shodují v tom, že čerstvá zelenina je nejlepší se studeným jogurtovým dresinkem. Abyste si připravili dokonalý dresink, přidejte do bílého jogurt nebo smetany trochu citronové šťávy, stroužek česneku a zejména špetku kopru. Samozřejmě, nejlépe čerstvého.

 Vanilkový salát

Zní to přímo extravagantně, ale v těch nejlepších restauracích přidávají do salátů špetku vanilky. Vyzkoušejte to jen jednou a pokud jste někdy jedli salát ve špičkové restauraci, ihned Vám bude tato chuť povědomá.

Voňavý koláč

Pokud pečete ovocný koláč, nezapomeňte do těsta přidat jen špetku mletého zázvoru, nebo muškátového oříšku. Pokud máte, dobře poslouží i vanilka. Pokud se nebojíte, do těsta vylijte i 1-2 polévkové lžíce koňaku. V koláči takové malé množství vůbec nebude cítit, ale přirozená vůně a chuť koláče se znásobí.

Oříšková chuť

Veškerá zelenina, kterou grilujete, pečete, nebo smažíte, bude chutnat intenzivněji a zajímavěji, pokud k ní při tepelné úpravě přidáte trochu směsi arašídů a česneku v poměru 1:1. Obě ingredience můžete také umlít v mixéru, ale není to podmínka.

Dokonalá rýže

[hana-code-insert name=’google‘ /]Přidejte do rýže při vaření pár zrníček z granátového jablka. Rýže sice nebude slavnostnější, ale o kolik chutnější!

Nejlepší těstíčko

Milujete maso obalované v těstíčku? Pak máme pro Vás ten nejlepší recept. Přidejte do něj pivo! Smíchejte 2 vejce, 5-6 lžic mouky, 120 g majonézy a 200 ml piva. Neuvěříte, co jíte.

Stoprocentní bílky

Pokud chcete, aby Vám bílky po vyšlehání stoprocentně držely tvar a nezůstaly po nich na dně misky tekuté zbytky, nikdy je nešlehejte studené. Než spustíte ruční šlehač, nechte bílky alespoň 5-10 minut při pokojové teplotě.