Máte chuť na maso, ale máte dost klasických plátků, nebo sekané? Tak zkuste recept na masové placičky se zakysanou smetanou. Už se vám sbíhají sliny? Hotové mohou být bleskurychle! -
Menu

Máte chuť na maso, ale máte dost klasických plátků, nebo sekané? Tak zkuste recept na masové placičky se zakysanou smetanou. Už se vám sbíhají sliny? Hotové mohou být bleskurychle!

Když máte chuť na maso, je několik možností, co si připravit. Když ale nechcete opakovat stále ty stejné recepty na plátky, nebo nechcete dělat něco složitého, tak se vám varianty celkem tenčí. Co v takovém případě udělat? Tento recept. Můžete si být jisti, že vás zaujme jak chutí, tak i svou jednoduchou přípravou. Tyto masové placičky se zakysanou smetanou musíte milovat.

Jaké budete potřebovat ingredience?

Základem je mleté maso. To dnes už koupíte hotové a tak se nemusíte obávat toho, že bude nutné tahat mlýnek a vše připravovat. Je také na vás, jakou variantu zvolíte. Může se jednat o vepřové, ale i hovězí. Nebo mix. A když bude mít více tuku, není to na škodu. Naopak. Co tedy dohromady k receptu mít?

  • 500 gramů mletého masa
  • 100 gramů taveného sýra
  • 50 gramů zakysané smetany
  • 3 vejce
  • 1 velké cibule
  • Sůl a pepř

Nejprve si připravte maso

Co udělat jamko první? Je to příprava masa. To osolte a opepřete, popřípadě ho můžete dle chuti dochutit i jiným kořením. Potom nakrájejte cibuli na jemno, přidejte ji k masu a opět propracujte. Na závěr přidejte 2 vajíčka a opět zpracujte.

Takto máte maso připraveno k tomu, abyste měli dokonalý oběd. Začněte z něho postupně tvarovat kuličky, které budete pokládat do zapékací mísy. Dbejte na to, aby mezi sebou měli dost prostoru. Když máte maso zpracované, udělejte do každé kuličky palcem větší otvor. Brzy zjistíte proč.

Maso dejte do trouby a nachystejte si náplň

Jakmile je maso hotové, už ho můžete dát do trouby. Ta by měla být předehřátá na teplotu 180 – 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu nepřikrývejte a maso vložte do trouby. A to zhruba na 15 minut, po které se bude samotné péct.

Mezi tím si připravíte samotnou náplň. A to ze zbývajících ingrediencí. V míse si nejprve rozmíchejte jedno vajíčko, dále zakysanou smetanu a samozřejmě také sýr. Snažte se o to, aby vám vznikla jednotná hladká hmota. Tu nechte odpočinout a čekejte, než se maso dopeče.

Přidejte náplň, vraťte do trouby a je hotovo

A co na závěr? Jakmile uběhne 15 minut pečení masa, vyndejte zapékací mísu a do každého otvoru v mase přidejte vytvořenou náplň. Jakmile je vše všech kouscích masa, tak pekáč zase vrátíte do trouby. A to na dalších 15 minut. Během této doby se vše dokonale zapeče. Potom už stačí vyndat a můžete si pochutnávat. Lahodný recept, že ano?

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Švestky nemusí padnout jenom na slivovici! Takhle výborný švestkový koláč…

Hledáte originální a chutný recept a přemýšlíte, co nového byste mohli upéct? Tak to určitě vyzkoušejte náš švestkový koláč s drobenou.…
RECEPTY

Báječný recept na nejměkčí rohlíčky na světě. Nic lepšího jste…

Už jste někdy ochutnali dobrotu, která Vám zaručeně obrátila život vzhůru nohama? Pokud ano, tak to jste ještě zřejmě nikdy…
RECEPTY

Až vyzkoušíte tuhle čalamádu, nebudete nikdy dělat jinou. V čem…

Dnes se s Vámi podělíme o báječný recept na domácí čalamádu, která se připravuje za studena. Pro některé to možná zní…
RECEPTY

Maso po Srbsku prostě musíte vyzkoušet. Rychle a jednoduše, v…

Pojďte vyzkoušet nový recept, který určitě ještě neznáte. Chuť tohoto vepřového masa na srbský způsob vás určitě nadchne a zamilujete…
RECEPTY

Stačí vám jeden jediný pekáč, pár běžných surovin a po…

Máte chuť na maso? Ale nechce seš vám ušpinit mnoho nádobí, ani se vám nechce pouštět se do složitých receptů…
RECEPTY

Lepší langoše jste ještě nikdy nejedli. Ani v Maďarsku na…

Langoše jsou typickým maďarským jídlem. Kdo chce ochutnat skutečně ten nejlepší, musí mít za kamaráda Maďara který umí vařit, nebo…