Máte chuť na maso, ale máte dost klasických plátků, nebo sekané? Tak zkuste recept na masové placičky se zakysanou smetanou. Už se vám sbíhají sliny? Hotové mohou být bleskurychle! -
Menu

Máte chuť na maso, ale máte dost klasických plátků, nebo sekané? Tak zkuste recept na masové placičky se zakysanou smetanou. Už se vám sbíhají sliny? Hotové mohou být bleskurychle!

Když máte chuť na maso, je několik možností, co si připravit. Když ale nechcete opakovat stále ty stejné recepty na plátky, nebo nechcete dělat něco složitého, tak se vám varianty celkem tenčí. Co v takovém případě udělat? Tento recept. Můžete si být jisti, že vás zaujme jak chutí, tak i svou jednoduchou přípravou. Tyto masové placičky se zakysanou smetanou musíte milovat.

Jaké budete potřebovat ingredience?

Základem je mleté maso. To dnes už koupíte hotové a tak se nemusíte obávat toho, že bude nutné tahat mlýnek a vše připravovat. Je také na vás, jakou variantu zvolíte. Může se jednat o vepřové, ale i hovězí. Nebo mix. A když bude mít více tuku, není to na škodu. Naopak. Co tedy dohromady k receptu mít?

  • 500 gramů mletého masa
  • 100 gramů taveného sýra
  • 50 gramů zakysané smetany
  • 3 vejce
  • 1 velké cibule
  • Sůl a pepř

Nejprve si připravte maso

Co udělat jamko první? Je to příprava masa. To osolte a opepřete, popřípadě ho můžete dle chuti dochutit i jiným kořením. Potom nakrájejte cibuli na jemno, přidejte ji k masu a opět propracujte. Na závěr přidejte 2 vajíčka a opět zpracujte.

Takto máte maso připraveno k tomu, abyste měli dokonalý oběd. Začněte z něho postupně tvarovat kuličky, které budete pokládat do zapékací mísy. Dbejte na to, aby mezi sebou měli dost prostoru. Když máte maso zpracované, udělejte do každé kuličky palcem větší otvor. Brzy zjistíte proč.

Maso dejte do trouby a nachystejte si náplň

Jakmile je maso hotové, už ho můžete dát do trouby. Ta by měla být předehřátá na teplotu 180 – 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu nepřikrývejte a maso vložte do trouby. A to zhruba na 15 minut, po které se bude samotné péct.

Mezi tím si připravíte samotnou náplň. A to ze zbývajících ingrediencí. V míse si nejprve rozmíchejte jedno vajíčko, dále zakysanou smetanu a samozřejmě také sýr. Snažte se o to, aby vám vznikla jednotná hladká hmota. Tu nechte odpočinout a čekejte, než se maso dopeče.

Přidejte náplň, vraťte do trouby a je hotovo

A co na závěr? Jakmile uběhne 15 minut pečení masa, vyndejte zapékací mísu a do každého otvoru v mase přidejte vytvořenou náplň. Jakmile je vše všech kouscích masa, tak pekáč zase vrátíte do trouby. A to na dalších 15 minut. Během této doby se vše dokonale zapeče. Potom už stačí vyndat a můžete si pochutnávat. Lahodný recept, že ano?

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Doposud jste dělali kuřecí vývar naprosto špatně. Zde je návod,…

Kuřecí polévka je oblíbenou pochoutkou po celém světě. Každý ji dělá podle sebe a mnohé recepty se tak mohou lišit.…
RECEPTY

Do tohoto univerzálního karamelového krému se zamilujete! Za málo peněz…

Toužíte po něčem dobrém, krémovém a sladkém? Máme pro vás recept na krém, který vás těchto tužeb velmi rychle zbaví.…
RECEPTY

Rozřízla kuřecí prsa a začala je plnit touto směsí ze…

Pokud nevíte, co dobrého si udělat k jídlu nebo čím potěšit rodinu a své hosty, vsaďte na jistotu. Tou je v současné…
RECEPTY

Takový hovězí vývar jste zaručeně ještě nejedli, přitom je 3x…

Klasický hovězí vývar zná každý. Jedná se o recept, kde se používá hlavně maso a kořenová zelenina. My vás naučíme…
RECEPTY

Z obyčejných palačinek se stane ohromná dobrota. Do těsta přidejte…

Máte rádi palačinky a často si je děláte jen tak? Mohou se po nich vaše děti utlouci? Pokud ano, tak…
RECEPTY

Lahodná polévka před výplatou. Za 30 Kč připravíte hrnec, ze…

Kdo by neznal klasickou bramboračku. Polévka, která má v naší zemi velmi dlouhou tradici je oblíbenou pochoutkou spousty lidí. Každý má…