Máte chuť na pudinkový šlehačkový koláč? Zkuste náš dírkovaný

V receptech, které jsou poslední dobou velmi populární, se jedná o svědčenou klasiku. Máme na mysli pudinkový šlehačkový koláč, který zaujme svou chutí a také tím, jak je příjemně vláčný. Pokud na něho máte chuť, zkuste tento náš recept. A to z důvodu, že vás zaujme jak chutí, tak vás zaujme hlavně svým vzhlede. Pokud jste ještě nejedli dírkovaný koláč, je nejlepší chvíle ho zkusit.

Bez čeho se neobejdete?

Pokud jste si někdy pudinkový šlehačkový koláč již připravovali, jistě zhruba tušíte, jaké ingredience budete potřebovat k tomu, aby byl váš výsledek skutečně dokonalý. Samozřejmostí je, že tu máme seznam ingrediencí, bez kterých se při jeho pečení neobejdete. To jsou ony.

  • 5 vajec
  • 250 gramů mouky
  • 250 gramů cukru
  • 1 litr mléka
  • 1 decilitr vody
  • 1 decilitr oleje
  • 1 pečiva
  • 2 práškové šlehačky
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 čokoládové pudinky
  • 3 decilitry mlék
  • 700 mililitrů zakysané smetany

Nejprve připravte pudink

Jelikož je součást našeho receptu ten práškový, je jeho příprava velmi jednoduchá. Stačí postupovat podle návodu na obalu, což zahrnuje připravit si mléko a cukr. Jakmile máte daný pudink hotový, můžete ho dát i s hrncem stranou, aby se lehce zmírnila jeho horká teplota.

Čtěte také: Záviděla jsem sousedce její krásně bílé prádlo. Poradila mi jednoduchý postup. Od té doby je moje vyprané prádlo naprosto dokonalé a voňavé.

Připravte si těsto

Mezitím, co první surovina na pudinkový šlehačkový koláč postupně chladne je na místě začít s těstem. Jako první budete potřebovat vaječné bílky, které si vyšleháte do sněhu. Právě ten je základem těsta, do kterého už jenom přidáváte vše ostatní. Jsou to cukry, je to mouka, stejně jako nesmí chybět ani olej, nebo prášek do pečiva. Vše důkladně promíchejte, jinak koláč nebude dokonalý.

Dejte na plech a pečte

Ten by měl být pokrytý pečicím papírem, nebo by měl být takzvaně vymazaný. Následně na plech dejte těsto, které rozprostřete až do krajů a zajistěte, aby bylo všude stejně vysoké. Následně si vezměte i pudink, který opatrně nakladete rovnoměrně na samotné těsto. Nikoliv tak, že ho také rozprostřete, ale tak, že uděláte jenom pudinkové hromádky. Následně vše vložíte do trouby, která by měla mít 180 stupňů. A pečete do doby, než bude mít těsto správnou tuhou konzistenci. Potom vyndejte a dejte chladnout.

Nachystejte šlehačku

Jakmile vám upečený základ chladne, neztrácejte čas a začněte s poslední přípravnou fází, která je založena na tom, že začnete připravovat šlehačku. I tady je postup celkem jednoduchý. Náš recept na pudinkový šlehačkový koláč totiž obsahuje šlehačku práškovou, která je na použití velmi jednoduchá. připravte si ji podle návodu. Poté přidejte finální ingredienci v podobě smetany. Vše naneste na plech, kde dort chladne. Potom ho ještě nechte náležitě vychladit a nyní už přichází ta chvíle, kdy ho můžete ochutnat a konzumovat.