Máte chuť na známou italskou pochoutku? Potom zkuste novinku! Je tu chutná domácí pizza z toustového chleba. Připravíte ji na plechu a zasytíte celou rodinu

Pizzu zná jistě každý. Nutno ale říci, že většina lidí ji zná hlavně v její běžné originální podobě. Tedy jako kulatou placku, která pochází z Itálie. A která byla původně kombinací těsta, rajčat, mozzarelly a bazalky. Postupně se vše vyvíjelo a dnes je možné najít celou řadu inovací a receptů, souvisejících s tím, co vše se na ní nachází. Úpravami však může projít i těsto. Konkrétně ve chvíli, kdy se rozhodnete pro náš recept. Tím je domácí pizza z toustového chleba. Chcete ji zkusit? Žádný problém.

Je mnoho důvodů, proč si ji zkusit upéci

Samozřejmě se nejedná o klasický recept, ale zároveň můžeme říci, že taková pizza z toustového chleba má celou řadu výhod. Jaké to jsou? Můžete snadno zužitkovat zbytky daného chleba, pokud už na toasty nemáte chuť. Dále nelze zapomínat na další klad, kterým je to, že se nemusíte dělat s klasickým těstem na pizzu, které zabere nejvíce času a také s ním nejvíce zašpiníte svou kuchyni. Poslední důvod je ten, že si jistě oblíbíte její chuť. Chcete ji zkusit? Tak pojďte na to.

Jaké suroviny budete potřebovat? Pizza z toastového chleba je snadná

Podívejte se na seznam jednotlivých surovin, které budete potřebovat. Zaměřili jsme se především na celkovou variabilitu, abyste nemuseli být příliš omezováni. Co tedy mít k dispozici, když budete recept zkoušet?

Čtěte také: Milostný život žen se v průběhu let mění. Jak konkrétně a co všechno je s postupujícími roky jiné?

  • 1 balení toustového chleba
  • 2 vejce
  • Kečup nebo rajčatovou omáčku

Přísady na pizzu

Pokud jde o přísady na pizzu, tak máte v tomto směru skutečně volnou ruku. Chceme tak říci, že máte možnost dát na ni vše, co vám chutná. Jako základ by neměl chybět sýr. Může to být mozzarella, ale i niva, nebo třeba eidam. Potom můžete zvolit šunku, slaninu, ale dále třeba také suchý salám. Zkuste ale i olivy, feferonky, žampiony nebo jiné houby, kuřecí maso a mnoho dalšího. Zkrátka a jednoduše vaší chuti se meze rozhodne nekladou. Naopak.

Jak na přípravu? Není rozhodně nijak složitá

Podívejte se s námi i na samotný postup přípravy. Uvidíte, že upečení takové pizzy není nic složitého. Nejprve si vezmete plech, na který položíte pečicí papír, abyste eliminovali připálení. Následně na něho vyrovnáte toustový chleba. Ten v případě potřeby seříznete tak, aby byl vyrovnaný po celé ploše plechu. Následně vezmete kečup nebo rajčatovou omáčku, tu smícháte s vajíčkem a následně už jenom rozetřete na chléb. V tu chvíli máte hotový základ.

Nyní už na domácí pizzu jenom rovnáte suroviny podle toho, kolik jich zde chcete mít a jaké vám chutnají. Doporučováno je dát jako základ nejprve sýr, potom uzeniny a následně různé druhy finálních přísad. Daný postup je ale na vás. Jakmile i toto máte, již máte vše připraveno k tomu, že pizzu umístíte do trouby.

Troubu je vhodné si předehřát. K tomu může docházet po dobu, co budete připravovat pizzu. Jakmile trouba dosáhne teploty 200 stupňů Celsia, je vše připraveno na pečení. Pizzu na plechu vložte do trouby a pečte po dobu, dokud nebudou její okraje zlatavé a dokud nebude vidět, že jsou i suroviny upečené. Když je hotová, vyndejte ji a začněte krájet. Ideálně na čtverečky podle toho, jak je poskládaný toustový chleba. Následně můžete ihned podávat. A co na ní říkáte, chutná vám?