Máte chutě na sladké? Připravte si domácí termix, na který potřebujete jenom 3 ingredience

Mnoho lidí miluje termix hlavně z doby svého dětství. A tak není zase až tak nic neobvyklého, že si ho dají třeba i v dospělosti. Standardně ho můžete koupit v obchodech. Co když vám moderní receptura nepřijde tak dokonalá a bojíte se různé chemie, která v něm může být? Nemusíte zoufat, jelikož můžete vyzkoušet zajímavou a rozhodně i chutnou alternativu. A tou je domácí termix. Nejenom, že si zamilujete jeho chuť. Uchvátí vás i tím, že na jeho přípravu potřebujete jenom 3 ingredience.

Co budete potřebovat?

Ano, skutečně jsou to jenom 3 věci a přesto si můžete být jisti, že domácí termix bude chutnat opravdu dokonale. Rozhodně bychom neměli zapomínat také na to, že máte jistotu, že v něm není žádná chemie, ale jenom dobré věci. Tři ingredience jsou navíc i jasnou zárukou v tom, že i příprava není absolutně složitá. Naopak. Takže si připravte:

  • 300 gramů zakysané smetany
  • 250 gramů tvarohu
  • 200 gramů čokolády na vaření

Čokoládu je třeba rozpustit

Začněte čokoládou, kterou je nutné rozpustit. Pokud nemáte zkušenosti, vezměte si větší hrnec, do něho dejte vodu a do ní vložte hrnec menší. A v něm začněte čokoládu rozpouštět. Tedy v rámci vodní lázně, která eliminuje riziko připálen. Čokoládu je třeba rozpustit důkladně, ale zároveň by nemělo dojít k tomu, že ji snad budete vařit.

Čtěte také: Chystáte se koupit novou sprchovou hlavici, neboť ta Vaše stříká všemi směry a proud je tak malý, že ze sebe nedokážete smýt ani mýdlo? Pak zkuste nejprve použít tento zázračný trik!

Přidejte smetanu

Jakmile je čokoláda rozpuštěná, můžete do ní pomalu přidávat zakysanou smetanu. Nikam při tom nespěchejte, jelikož jinak bude mít váš domácí termix hrudky. Jakmile je smetana v čokoládě, měla by se vytvořit základní hladká směs. Tu následně přelijte do klasického kuchyňského mixéru.

Tvaroh naposled

Nyní je na místě přidat do této směsi poslední ingredienci, kterou je tvaroh. Jakmile je v mixéru, již ho můžete zapnout. Nejprve pomalu, potom je vhodné zapnout ho podstatně rychleji. Když to uděláte, tak vám vznikne zajímavá a také krémová konzistence, která bude příjemně nadýchaná.

Nechte vychladit a jezte

Když dodržujete náš postup, je třeba počítat s tím, že nyní je směs spíše vlažná. Jelikož je třeba domácí termix konzumovat dokonale vychlazený, můžete ho přendat do misky, nebo přímo již do jednotlivých nádob, ze které ho budete jíst. Tyto nádoby následně vložte do lednice a nechte důkladně vychladit. Jakmile je hotovo, již můžete ochutnat. Uvidíte, že daná chuť je jedinečná.