Co si budeme povídat, hub bylo letos opravdu naděleně! Když se tak zamyslím, tak snad není nikdo z mých přátel, kdo by letošní podzim nenasbíral alespoň 2 velké koše hub.
S tím se ale pak pojila častá otázka, co s nimi? Co a jak je uvařit? Dnes Vám proto přinášíme tento famózní recept na Houbovou omáčku s houskovými knedlíčky, na kterém si jistě pochutná celá Vaše rodina!
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
Na omáčku:
Čtěte také: Bojíte se být single? Nemusíte, je to účinná cesta, jak být upřímně šťastní!
- 100 g čerstvých lišek
- 100 g hlívy ústřičné
- 100 g žampiónů
- 100 g sušených (mražených) hub
- 80 g másla
- 2 PL hladké mouky
- 1 kelímek smetany na vaření
- sůl a pepř dle chuti
Na knedlíčky:
- 50 g másla
- 2 vejce
- 6 PL mléka
- 2 PL jemné krupice
- 1 PL nasekané petrželky
- sůl a pepř dle chuti
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?
- Nejprve si přichystejte sušené (mražené) houby, které zalijte 1/4 l horké vody a nechte půl hodiny odstát.
- Lišky a hlívu ústřičnou si mezi tím očištěte a nakrájejte na plátky.
- Žampióny nezapomeňte jen očistit a nakrájet, ale také oloupat.
- Na hlubší pánvi si rozehřejte máslo, na kterém poté opražte nakrájené houby.
- Houbovou směs podlejte houbovou vodou, v níž byly naložené houby, osolte a opepřete dle chuti, a cca 20 minut povařte.
- V misce stranou si smíchejte smetanu a mouku. Výslednou směsí zahustěte houbový základ.
- Směs povařte dalších 15 minut, nezapomeňte pravidelně míchat.
- Teď přijde na řadu příprava houskových knedlíčků. Nejprve si opečte kostičky housek na másle, které následně zalijte mlékem.
- V další misce si vyšlehejte vejce, přidejte housku nasáklou mlékem, petrželku, sůl a krupici. Vše důkladně promíchejte.
- Z výsledného těsta pak už jen vytvarujte malé knedlíčky, které vařte 5 minut v osolené vodě.
Dobrou chuť přejeme!