Máte ještě schované houby, které jste letos nasbírali? Pak vyzkoušejte určite tento recept na Houbovou omáčku s houskovými knedlíčky. Určitě Vám bude chutnat!

Co si budeme povídat, hub bylo letos opravdu naděleně! Když se tak zamyslím, tak snad není nikdo z mých přátel, kdo by letošní podzim nenasbíral alespoň 2 velké koše hub.

S tím se ale pak pojila častá otázka, co s nimi? Co a jak je uvařit? Dnes Vám proto přinášíme tento famózní recept na Houbovou omáčku s houskovými knedlíčky, na kterém si jistě pochutná celá Vaše rodina!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

Na omáčku:

Čtěte také: Bojíte se být single? Nemusíte, je to účinná cesta, jak být upřímně šťastní!

  • 100 g čerstvých lišek
  • 100 g hlívy ústřičné
  • 100 g žampiónů
  • 100 g sušených (mražených) hub
  • 80 g másla
  • 2 PL hladké mouky
  • 1 kelímek smetany na vaření
  • sůl a pepř dle chuti

Na knedlíčky:

  • 50 g másla
  • 2 vejce
  • 6 PL mléka
  • 2 PL jemné krupice
  • 1 PL nasekané petrželky
  • sůl a pepř dle chuti

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si přichystejte sušené (mražené) houby, které zalijte 1/4 l horké vody a nechte půl hodiny odstát.
  2. Lišky a hlívu ústřičnou si mezi tím očištěte a nakrájejte na plátky.
  3. Žampióny nezapomeňte jen očistit a nakrájet, ale také oloupat.
  4. Na hlubší pánvi si rozehřejte máslo, na kterém poté opražte nakrájené houby.
  5. Houbovou směs podlejte houbovou vodou, v níž byly naložené houby, osolte a opepřete dle chuti, a cca 20 minut povařte.
  6. V misce stranou si smíchejte smetanu a mouku. Výslednou směsí zahustěte houbový základ.
  7. Směs povařte dalších 15 minut, nezapomeňte pravidelně míchat.
  8. Teď přijde na řadu příprava houskových knedlíčků. Nejprve si opečte kostičky housek na másle, které následně zalijte mlékem.
  9. V další misce si vyšlehejte vejce, přidejte housku nasáklou mlékem, petrželku, sůl a krupici. Vše důkladně promíchejte.
  10. Z výsledného těsta pak už jen vytvarujte malé knedlíčky, které vařte 5 minut v osolené vodě.

Dobrou chuť přejeme!