David Hampl
3 března, 2020

Chtěli byste vyzkoušet upéct nebo vytvořit něco nového? Něco, co vám zaručí kvalitu, úspěch a dokonalou chuť? Vyzkoušejte recept na báječný koláč, který si rozhodně zamilujete. Báječná, jemná a lahodná chuť nejsou jedinými výhodami tohoto moučníku. Velkým plusem je také velmi krátká doba přípravy, ale především množství surovin, které na přípravu budete potřebovat. Možná se budete divit, ale právě tento koláč je možné připravit pouze ze tří základních ingrediencí, které máte navíc pravděpodobně doma. Na nic tedy nečekejte, a pokud je vaše touha opravdu silná, pusťte se rovnou do toho.

Rychlé, snadné, kvalitní

Nacházíme se v době, kdy se nikdo nechce zabývat dlouhou přípravou v kuchyni, ale raději volí jednodušší a rychlejší postupy. Doba je uspěchaná, a proto je jednoduchost dnes tím pravým, po čem mnoho lidí jde. Vše samozřejmě musí být z kvalitních surovin, protože chuť a kvalita je stále na prvním místě. U tohoto koláče si tak můžete být jistí, že se vám rozpustí v ústech. Je neskutečně měkký a lahodný.

Jen tři ingredience

Pro přípravu koláče, který mimochodem sdílela jedna slavná japonská youtuberka, budete potřebovat následující ingredience: 3 vejce, 120 g bílé čokolády a 120 g tvarohu. Postup je opravdu snadný, takže se nemusíte bát ničeho náročného. Dokonce i čas přípravy bude rychlý, takže se koláč bude hodit kdykoliv, když budete potřebovat něco rychle připravit pro nečekané hosty. Nyní se pojďme podívat na přípravu krok za krokem.

Těsto a pečení

Oddělte bílky od žloutků a uložte je do lednice. Mezitím si rozehřejte troubu na 170 stupňů. Čokoládu nechte rozpustit nad párou a z vaječných bílků vyšlehejte sníh. Čokoládu přidejte do tvarohu a vše pořádně promíchejte, dokud nevznikne homogenní hmota. Přidejte k tomu žloutky a znovu pořádně promíchejte. Postupně začněte vmíchávat ušlehaný sníh.

Formu na dort vyplňte pečícím papírem, těsto nalijte této formy a opatrně z něj odstraňte přebytečný vzduch. Formu pak vložte do pekáče naplněného vodou a vložte do trouby. Pečte ve třech fázích: 1.fáze 170 °C po dobu 15 minut, 2.fáze 160 °C po dobu 15 minut a poté vytáhněte. Nechte vychladnout a posypte práškovým cukrem. Dobrou chuť.

Sdílejte článek